The white rose – Amy Ewing

Yes, het vervolg op de The Jewel! Uitgeverij Young & Awesome (die overigens vorige week hun 1e verjaardag vierden, gaat snel hè?) vertaalde vorig jaar het eerste deel in een populaire serie en ook de Nederlandse lezers werden fan. Na een kort verhaal, Opgesloten, is het tijd om opnieuw in de wereld van the lone city te duiken! Ga je mee?

Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?

In Opgesloten liet Amy Ewing het al zien, maar ze is echt een kei om een verschrikkelijke wereld te schetsen. In de vorige boeken leerden we de afschuwelijke wereld van surrogaten kennen, maar in het vervolg krijg je een kijkje in hoe het er aan toe gaat bij de gezelschapsjongenshuizen en mensen: dat is ook zeker geen feestje.

Het hele idee achter de surrogaten vond ik echt ontzettend origineel. Je moet een behoorlijke zieke geest hebben om zoiets te kunnen bedenken, haha. Echter krijgt het hele verhaal in The white rose een andere twist en dat haalde de originaliteit en de nieuwigheid er een beetje van. Het leek nu op al die andere dystopische YA’s en dat was jammer. Don’t get me wrong, het is alsnog een fijn vervolg in een erg toffe serie.

Een van de beste aspecten van dit boek zijn de personages. Ook al zijn ze een beetje vlak, toch voegen ze allemaal echt iets toe aan het verhaal. Violet, Raven, Ash én de nieuwe personage die hun opwachting maken hebben allemaal hun eigen verhaal te vertellen en het vloeit allemaal mooi in elkaar doen, zonder dat de perspectieven veranderen. Amy Ewing heeft hun verhalen erg mooi, vanuit het perspectief van Violet, verteld.

In het tweede deel in The Jewel serie gaat de originaliteit een beetje verloren, maar alsnog is het een fijn vervolg waarin nieuwe, maar ook zeker de vertrouwde personages weer een rol krijgen. Ik kan niet wachten op het laatste deel!

Ben jij al in deze serie begonnen?

Liefs,
Marleen

Titel: The white rose ♥ Auteur: Amy Ewing ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 312  ♥ ISBN: 9789025873752 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar van Young & Awesome mogen ontvangen. Dankjewel! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.