Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Hoera! Het nieuwste boek van Jill Mansell is vandaag verschenen! En wat is het een pareltje! Met een prachtig bedrukt boekblok, fleurige bloemen op alle kanten en een verhaal dat helemaal perfect is voor de lente. Wat wil je nog meer? Ik vertel je vandaag wat ik van dit boek vind!

Lottie is te gast op de bruiloft van het jaar als ze Max voor het eerst in vijftien jaar ziet. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Tot er iets schokkends gebeurde dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, knap als altijd, en die tintelende aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten haar bereik.

Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd dat ze een heel impulsieve beslissing neemt. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een boek van Jill Mansell had gelezen. Niet omdat ik ze niet leuk vind, maar omdat er zoveel verschijnt dat ik er gewoon niet aan toe was gekomen om haar recentere boeken te lezen. Maar de prachtige uitgave van Een dag om nooit te vergeten trok gelijk mijn aandacht, want wauw, wat een plaatje! Zo gaaf hoe de bloemen van de cover doorlopen op het boekblok, je kunt er uren naar kijken. Dus alleen daarom zou je vanaf vandaag naar de boekwinkel moeten rennen, ha! Maar de inhoud is ook echt een feestje. Het is minder chaotisch dan we (ik) van deze auteur gewend zijn (ben). Zoals ik al zei, ik heb haar laatste (twee?) boeken niet meer gelezen, dus misschien was dat in haar vorige boeken ook al zo. Dit boek is geschreven vanuit twee perspectieven (heeel soms met een uitstapje naar iemand anders), maar in principe vanuit twee vrouwen: Lottie en Ruby. Anders dan haar andere boeken springt ze dus niet van de hak op de tak qua perspectief en dat vond ik heel fijn lezen.

Wel vond ik sommige dingen net iets te toevallig en leek ook alles niet helemaal in elkaar te vallen? Ik kan er niet zo goed mijn vinger opleggen. Het voelde niet heel bijzonder? Terwijl een aantal van haar andere boeken wel echt indruk op me hebben gemaakt. Ik vond de personages allemaal een beetje een vlak. En dat lijkt allemaal een beetje negatief en heel kritisch, maar dat valt wel mee. Het is nog steeds een fijn lente-achtig (of laat ‘m lekker liggen voor de zomer!) boek waarbij je een aantal uren heerlijk kunt wegdromen, maar het is geen nieuwe favoriet van Mansell.

Maar we lezen vooral deze boeken voor de sfeer toch? De sfeer zit er gelukkig heerlijk in. Denk aan een gezellig, klein Engels dorpje, diverse personages met allemaal hun eigen achtergrond en problemen, een fijne dosis romantiek en vriendschappen en natuurlijk een beetje drama. Er worden mooie onderwerpen aangekaart en die worden door de auteur goed uitgewerkt. Wat dat betreft weer een fijne Mansell, precies zoals je van haar verwacht.

Oké, dit boek heb ik voornamelijk gelezen voor de prachtige cover, maar de binnenkant mag er ook zeker zijn. Met wat kleine kanttekeningen vond ik dit een heerlijke read, perfect voor in het zonnetje. En vanaf vandaag dus verkrijgbaar! Run!

Heb jij wel eens een boek van Jill Mansell gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een dag om nooit te vergeten ♥ Auteur: Jill Mansell ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 347 ♥ ISBN: 9789021044125 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel LS Amsterdam! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.