Everless – Sara Holland

Normaal gesproken lees ik niet heel erg veel fantasy boeken, maar de boeken van Blossom Books in dit genre spreken me wel altijd erg aan. Vanaf het eerste moment dat ik Everless tegen kwam, wist ik dat ik deze wilde lezen. Lucky for me stond het boek op Kobo Plus en kon ik dit verhaal leren kennen op vakantie. Vandaag lees je mijn recensie!

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Everless speelt zich af in een wereld waar tijd letterlijk geld is. Een heel tof concept en het is door de auteur heel erg tof uitgewerkt. De wereld die ze heeft geschept is fantastisch en zit erg goed in elkaar. Voor mij klopte alles en ook vond ik het erg leuk om te lezen hoe bepaalde details van tijd in het boek waren verwerkt. Dit hoeven je niet altijd op te vallen, maar geven toch kleine beetje extra en laten zien dat de auteur echt heel erg goed over de wereld heeft nagedacht.

Hoofdpersoon Jules is een kick-ass personage die ze niet laat vertellen wat ze moet doen en opkomt voor de mensen van wie ze houdt. Echter vond ik haar niet heel erg verfrissend. Haar karakter op zich zie je regelmatig terugkomen in YA’s waarin stoere meiden (of jongens uiteraard) opeens moeten strijden voor wat juist is. Door een beetje het gebrek aan originaliteit van Jules vond ik het boek op sommige punten net iets minder.

En dan ga je richting dat einde… en wauw! Die zag ik echt niet helemaal aankomen. Er waren een aantal elementen waar ik vermoedens over had, maar hoe het einde alles bij elkaar liet komen én je tegelijkertijd achterlaat met een ongelofelijk honger naar deel 2, is heel erg knap. Ik kan in ieder geval niet meer wachten tot ik het vervolg in mijn handen mag hebben!

Everless is een tof verhaal in een erg gave setting. Door de worldbuilding die Sara Holland heeft gecreëerd word je compleet Sempera ingezogen en kun je het boek op een gegeven moment echt niet meer wegleggen. Een absolute must read voor YA-fans!

Lees jij graag de fantasy-titels van Blossom Books?

Liefs,
Marleen

Titel: Everless ♥ Auteur: Sara Holland ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789463491341 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.