Onverschrokken – Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is een auteur waarbij haar nieuwe boeken altijd direct op mijn radar staan. Ik verslind haar boeken en dat was bij haar nieuwste boek in de Flight & Glory serie niet anders. Als onderdeel van de blogtour lees je vandaag mijn recensie!

Twee jaar nadat de man van wie ze hield is gedood in Afghanistan, probeert Morgan haar leven weer bij elkaar te rapen. Haar strandhuis in de Outer Banks is toe aan renovatie en dat project is de perfecte afleiding. Maar ook haar nieuwe knappe buurman eist haar aandacht op…

Als alleenstaande vader en reddingspiloot Jackson zijn buurvrouw Morgan ontmoet, is er meteen een klik, maar Morgan heeft een hoge muur om zich heen gebouwd. Kan Jackson daar doorheen breken?

Het was echt alweer een paar jaar geleden dat ik de andere vier delen had gelezen, maar toen ik begon met lezen zat ik er direct eigenlijk alweer in. Het gaat natuurlijk om twee andere personages, maar daarnaast komt alles langzaam terug wat in de andere boeken zich heeft afgespeeld. Met subtiele terugblikken en gesprekken wordt je weer even herinnerd aan wat er in de voorgaande vier boeken is gebeurd. Daarnaast is het ook niet enorm relevant voor de leeservaring in dit boek. Je zou dit boek dus ook prima als standalone kunnen lezen (hoewel de rest van de serie natuurlijk ook absoluut het lezen waard is haha).

Het is met recht weer een Yarros boek. Onverschrokken heeft veel emoties, is af en toe best heftig en heeft een veel te knappe vent. Wat ik wel merkte tijdens het lezen is dat ik wel ben ‘gegroeid’ ten opzichte van toen ik de eerste vier boeken las jaren geleden. Waarschijnlijk zou ik vier jaar geleden enorm hebben gehuild bij dit boek, zat ik nu hooguit een enkele keer met een brok in mijn keel. Niet dat Yarros de emoties niet goed op papier heeft gezet, want dat heeft ze absoluut, maar op de een of andere manier raakte het me minder dan het voorheen waarschijnlijk wel zou hebben gedaan.

Je mag me altijd wakker maken voor dit soort boeken. De drama, het US Army tintje, een verslavende schrijfstijl, give me more! Hoewel ik sommige dingetjes net iets over de top vond, deed dat echt niets af aan mijn leesplezier. Ik heb echt genoten en ondanks de bijna 500 pagina’s heb ik dit boek in bijna één (zonnige) zondag uitgelezen. Love it!

Onverschrokken is een prachtige afsluiter van een mooie serie. We hebben eventjes geduld moeten hebben, maar het verhaal van Morgan was het waard om op te wachten. Het is er absoluut eentje van Yarros, dus de fans kunnen hun hart ophalen. En voor de mensen die nog niet aan deze serie zijn begonnen, Zomer & Keuning heeft de eerste vier delen in een nieuw, gezellig jasje gestopt, dus waar wacht je nog op? 😉

Heb jij al eens een boek gelezen van Rebecca Yarros?

Liefs,
Marleen

Titel: Onverschrokken ♥ Auteur: Rebecca Yarros ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 492 ♥ ISBN: 9789020542370 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar en als onderdeel van de blogtour, dankjewel Zomer & Keuning!

Hier lees je de recensies van de andere bloggers in de blogtour:

Cup of BooksBookchiKwante in WonderlandLoraines BooksBookstamel
Reading the BooksBookdairy bij RachelJennifer Leest

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.