Val voor jou – Tijan

Een van de boeken waar ik enorm naar uitkeek deze zomer was Val voor jou. Het boek is in het eerste deel in een nieuwe serie, en de serie wordt vergeleken met De Royals. Count me in! Vlak voordat we op vakantie gingen viel het boek op de mat en ik besloot ‘m mee te nemen in mijn koffer. Vandaag lees je mijn mening!

Sams leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.
Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk… toch?

Zoals ik hierboven al schreef keek ik enorm uit naar de serie, maar helaas was dit boek echt compleet niet mijn ding. Ik heb tijdens en na het lezen verschillende lezersreactie op o.a. Goodreads gelezen en ik vermoed dat dit boek echt een gevalletje is van you love it or you hate it. En helaas val ik echt onder die laatste categorie. Ik ben echt fan van de Royals, het is een enorme Guilty pleasure, en ik hoopte op een soort gelijk verhaal en serie. Helaas voelde dit boek voor mij echt als een (heel) slap aftreksel van deze populaire serie. Voor mij was er zoveel dingen mis met dit boek, dat ik de laatste 100 pagina’s zelfs met tegenzin heb gelezen.

Het enige waar ik nog een beetje leesplezier uithaalde, was de relatie tussen Sam en de twee broers. Hoewel het niet bepaald gezond of realistisch is neergezet, vond ik de manier waarop ze snel honderd procent achter elkaar staan een positief puntje. Maar de chemie tussen Mason en Sam ontbrak verder compleet, het boek ontbreekt aan alle realiteit en er is gewoon teveel drama. Natuurlijk hoort een flinke dosis drama aanwezig te zijn in dit soort boeken, maar de waanzin in Val voor jou? Nop, not my cup of tea. Tijdens het lezen kwam ik erachter dat dit een zevendelige serie is, maar voor mij eindigt deze serie hier.

Ik vind het echt heel jammer dat ik niet van dit boek heb kunnen genieten. Ik had enorm veel zin in een high school drama met knappe jongens, maar dit boek deed het helaas niet voor mij. Ik kan nog meer dingen opnoemen die het leesplezier verminderden voor mij, maar ik denk dat de boodschap duidelijk is, toch? Hé, but on the bright side! Ik heb wel bingo met de #fonteinzomerlezen challenge!

Zoals ik hierboven al schreef, dit boek is waarschijnlijk een kwestie van je moet er van houden. Misschien is dit boek wel compleet iets voor jou, dus ervaar het vooral voor jezelf! En bonus: als jij wel van dit boek gaat houden, er wachten nog zes andere delen op je!

Heb jij dit boek al gelezen? Of staat ‘ie op je TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Val voor jou ♥ Auteur: Tijan ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s:  397 ♥ ISBN: 9789026155598 ♥ Waardering: **
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel de Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.