De leukste boeken om deze zomer te lezen (mega-editie)

In december deelde ik een van de leukste artikelen allertijden, namelijk een enorme lijst met winterse boeken. En ik was niet de enige die dit artikel top vond, want ik heb er zoveel leuke reacties op gekregen én het is een heel goed gelezen artikel hier op de blog. Ik besloot daarom een nieuwe lijst te maken, maar dan met de leukste zomerse boeken. Dus ik hoop dat je klaar bent voor heel veel inspiratie én dat je wat vrije dagen gepland hebt! Let’s go!

Natuurlijk kun je elk boek in de zomer lezen. Ik kan gerust een kerstboek in de zon lezen. Maar onderstaande boeken zijn echt zomerse boeken. Het verhaal speelt zich bijvoorbeeld af op een zonnige bestemming, er is sprake van een hittegolf of het gaat over reizen.

Omdat dit wederom een enorme lijst is, heb ik achter de echte aanraders een hartje gezet. Dat zijn dus mijn absolute favorieten en die mag je eigenlijk niet missen deze zomer. De boeken waar een sterretje achterstaat heb ik zelf nog niet gelezen, maar schijnen wel tof te zijn. Als er een recensie online staat zal ik daar naar linken in de titel.

Stranddagboek van Emily Henry
Dit is mijn ultieme summer read en hoort gewoon aan de top van dit lijstje. Dit is een prachtige zomerse roman, met een flinke dosis diepgang. ABSOLUTE MUST READ!
Nederlands, paperback €21,99 | e-book beschikbaar in Kobo Plus

Zomer in de Hamptons van Sarah Morgan
Ik ben best wel dol op de boeken van Sarah Morgan. Haar boeken spelen zich in principe in elk seizoen wel af, maar Zomer in de Hamptonsis en een van mijn favorieten van deze auteur én dit is een ultiem zomerboek. Geloof me dat je hierna naar de Hamptons wilt afreizen.
Nederlands, paperback €12,50 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

The Unhoneymooners van Christina Lauren ♥
Een vakantie naar Hawaii, forced proximityen twee hele toffe personages? Do we need more? Dit is een van mijn favoriete boeken van Christina Lauren (helaas nog niet vertaald naar het Nederlands) en een absolute summer read.
Engels, paperback €17,99 | e-book €11,01  

Leef, lach, Loch van Vanessa Gerrits
Zomer hoeft niet perse hitte te betekenen toch? Reis met Leef, lach, Loch af naar het niet altijd zonnige Schotland. Ik zou het helemaal geen straf vinden om de zomer daar een paar weken te blijven. En mocht het je bevallen, er zijn nog twee andere (wellicht niet heel erg zomerachtige) delen die je kunt verslinden.
Nederlands, e-book only (beschikbaar op Kobo Plus)

Baguette met jam voor twee van Wendy Brokers
Dit heerlijke verhaal speelt zich af op een Franse camping. Denk aan hitte in een kleine caravan, zomerse taferelen en natuurlijk mannen in korte broeken en sixpacks (of zelfs eightpacks). Als je het dan nog niet warm hebt van de zon, dan krijg je het wel van Nate!
Nederlands, paperback €12,50 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Zomer in het duincafé van Debbie Johnson*
De titel zegt het al, toch? Deze fijne serie van Debbie Johnson is sowieso een must read, maar dit zomerse boek mag niet in dit rijtje ontbreken. Zomer in het duincaféis het eerste deel, maar deel vier (Zonnige dagen in het duincafé) belooft ook veel zomerse vrolijkheid!
Nederlands, paperback €12,50 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan
Dit zomerse boek is weliswaar een tweede deel, maar wel een hele fijne read voor in de zon, op het balkon of in de tuin. Het scheelt, de serie is al compleet, dus je kunt lekker bingen.
Nederlands, paperback €12,99 | e-book is beschikbaar op Kobo Plus

Perfecte zomer van Abbi Glines
Ook dit boek zegt het natuurlijk al met de titel. Dit was het allereerste boek dat ik ooit las van Abbi Glines en ik vond ‘m heerlijk. Het is weliswaar een beetje fout, maar dat mag in de zomer, toch?
Nederlands, e-book is beschikbaar op Kobo Plus

Tot aan de zon en terug van Jill Mansell*
Elk boek van Mansell is geschikt voor de zomer, niet zo gek ook dat er elk jaar in het voorjaar een nieuw boek van deze dame verschijnt, perfect op tijd om mee te gaan in je koffer. Ik heb haar nieuwste boek nog niet gelezen, maar voorgaande boeken wel, en die zijn perfect voor de zomer!
Nederlands, paperback €21,99 | e-book €12,99

Zomerburen van Rianne Robben
Een heerlijke queer YA van eigen bodem, ik heb genoten. De titel zegt genoeg, toch, waarom dit boek in dit rijtje hoort?
Nederlands, paperback €18,99 | E-book is beschikbaar met Kobo Plus

Café zon & zee van Jenny Colgan
Nog een boek van mevrouw Colgan die echt in dit rijtje thuishoort. Dit was het allereerste boek dat ik las van Jenny Colgan en het smaakte gelijk naar meer. Mocht je deze nog niet hebben gelezen of wil je juist kennismaken met deze auteur? This one is for you!
Nederlands, paperback €12,99 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Liefde op het strand van Jennifer Probst
Nog zo’n auteur van wie elk boek eigenlijk wel geschikt is voor de zomer. In haar nieuwe serie Zomerzussen kun je je absoluut verliezen deze zomer. Het is wat meer steamy, maar vooral enorm romantisch. Het laatste deel is vorige maand verschenen, dus je kunt lekker bingen!
Nederlands, paperback €17,99 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Noem me bij jouw naam van Andre Aciman
Ik schreef het al in mijn recensie, maar dit boek leest als een lome zomer. Ik hou echt van dit boek (net iets minder van de film), dus dit boek mag niet ontbreken op jouw stapeltje.
Nederlands, paperback €12,99 | e-book €4,99

Tot snel van Beth O’Leary
Dit boek is zo zo fijn! Twee heerlijke personages (een oma en haar kleindochter), een huizenwissel, geloof me, dit boek wil je lezen deze zomer. En extra leuk, dit boek kun je lezen voor de #fonteinzomerlezen challenge!
Nederlands, paperback €19,99 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

10 truths en een dare van Ashley Elston
Dit boek is wat mij betreft de ultieme zomerse YA van dit jaar. Waar de voorganger een fijn kerstboek is, hoort dit boek absoluut in je tas voor een dagje strand of zwembad. Loved it!
Nederlands, paperback €18,99 | e-book €9,99

When it’s real van Erin Watt
Ook de boeken van Erin Watt zijn eigenlijk allemaal geschikt om in de  zomer te lezen. Maar een fake relationship, een beroemde popster? Dat is toch perfect summer reading material? Dit boek kun je ook lezen voor de #fonteinzomerlezen challenge!
Nederlands, paperback €17,99 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Did I Mention I Love You van Estelle Maskame
Het is alweer tijden geleden dat ik deze boeken heb getipt. Dit blijft een van mijn favoriete YA-series. Veel drama? Ja. Een bad boy? Absoluut. 100% genieten? JA! En extra fijn, het is een serie van 4 delen, dus je kunt lekker bingen op je strandbedje.
Nederlands, de complete serie is als e-bookbundel te lezen met Kobo Plus

Wedden dat ik blijf van Marijke Vos
Dit boek werd door veel van jullie genoemd als het ultieme zomerboek en daar sluit ik me zeker bij aan. De cover is een zomers feestje, maar ook de inhoud is genieten geblazen. Denk aan een vervallen boerderij, knappe mannen en fluffy alpaca’s. Wat wil een mens nog meer?
Nederlands, paperback €15,99 | e-book €4,99

Beter laat dan nooit van Charlotte de Monchy
Net als de boeken van Jill Mansell zijn de boeken van Charlotte de Monchy ook uitermate geschikt voor de zomer. Niet zo gek dat er elk jaar in het voorjaar een nieuw boek van haar verschijnt. Hoewel dit boek niet mijn favoriet is, is dit wel een heerlijke zomerse read die zeker thuishoort in je koffer!
Nederlands, paperback €15,99 | e-book €10,99

Sex & vanity van Kevin Kwan
Dit boek ademt zomer. Denk aan mooie kleine Italiaanse dorpjes, zwemmen in zee, een op en top bruiloft, perfect voor op het strand dus. De andere drie boeken van Kevin Kwan zijn trouwens ook een feestje om deze zomer te lezen.
Nederlands, paperback €20,00 | e-book €10,99

De goede grap van Norman Foreman van Julietta Henderson
Dit boek is zo zo zo leuk! Echt een nieuwe favoriet en een absolute must read. Een roadtrip is natuurlijk altijd geschikt voor een zomerboek en laat dit boek nu om een heerlijke roadtrip draaien. Pas op, je wordt namelijk verliefd op Norman!
Nederlands, paperback €20,00 | e-book €12,99

My One Week Husband van Lauren Blakely
Een van mijn favo auteurs waar ik alles van probeer te lezen is Lauren Blakely. Ik heb nog even te gaan, want die vrouw dropt gemiddeld vijf boeken per jaar. Maar in My One Week Husbandwordt je meegenomen op een heerlijke, romantische reis door Zuid-Frankrijk. Iets met beste vrienden, fake relationship en hete praktijken in mooie hotelkamers. Do I need to say more?
Engels, e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Dromen van Italië van Nicky Pellegrino*
Mocht je niet naar het buitenland gaan deze zomer, dan kun je in ieder geval met dit boek dromen van Italië. Ik heb jaren geleden een paar boeken van deze auteur gelezen en daar heb ik destijds echt van genoten. Ik kan niet wachten om in dit boek te beginnen, hij ligt al klaar!
Nederlands, paperback €20,00 | e-book is beschikbaar op Kobo Plus

Wilder van Rebecca Yarros
Ik heb gelijk zin om deze boeken te herlezen, haha! De Renegades-serie van Rebecca Yarros (waarbij Wilderhet eerste deel is) is een absolute summer read. De boeken spelen zich af op een cruiseschip en ze komen langs allerlei toffe (zonnige) bestemmingen. Lezen, dus!
Nederlands, paperback €7,50 | de e-books zijn alle drie beschikbaar in Kobo Plus

Wallbanger van Alice Clayton
Ook dit boek speelt zich (gedeeltelijk) op een zonnige bestemming af en daarnaast zorgen de steamy momenten ook nog voor hete momenten.
Nederlands, paperback €17,50 | e-book €11,99

De wensmuur van Mia Sheridan
Dit boek speelt zich af in het warme zuiden van de Verenigde Staten. Het is een prachtige versie van Beauty & the Beast, met veel emoties en tranen. Mag ook wel in de zomer, toch?
Nederlands, paperback €18,00 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Flessenpost van Chantal Claassen
Dat je voor een fijn strandgevoel niet naar het buitenland hoeft is bekend, toch? Maar Chantal Claassen heeft met haar debuut laten zien dat je daarvoor ook je huis niet eens uit hoeft!
Nederlands, paperback €15,- | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Ik durf je niet te zeggen van Christina Lauren
Een van mijn favorieten van dit duo en een heerlijke summer read! Ik kan me niet voorstellen dat je niet verliefd wordt op Josh en Hazel
Nederlands, e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Damn horny van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen*
De dames van Damn honey maken de zomer nog net iets heter met een bundel erotische verhalen. Deze staat nog op mijn TBR, maar volgens mij is dit boek echt heel erg goed geschikt voor de zomer!
Nederlands, paperback €19,99 | e-book €9,99

People We Meet on Vacation van Emily Henry
Nog een enorm fijn van boek van Emily Henry. Nadat ik vorig jaar haar prachtigeStranddagboeklas, wist ik dat ik haar nieuwste boek ook moest lezen. Ik bestelde het boek en las ‘m bijna direct bij binnenkomst. Ik hoop dat dit boek ook snel vertaald wordt!
Engels, paperback €8,39

De afstand tussen jou en mij van Marissa Gessner
De ene ligt liever met een cocktail op het strand (ondergetekende) en de ander gaat liever op wandelvakantie. Deze maand las ik eindelijk De afstand tussen jou en mijen mocht je een keer op wandelvakantie willen, dan is dit boek iets voor jou! Of niet, want het is gewoon een tof verhaal.
Nederlands, paperback €17,99 | e-book €9,99

Droomuitzicht van Sarah Morgenthaler
Liever iets minder hete toestanden? Snap ik! Lees dan Droomuitzicht, het hele toffe derde deel in de Moose Springs serie. Het verhaal speelt zich af in de zomer in Alaska, maar er komen ook bevroren tenen bij kijken.
Nederlands, paperback €15,99 | e-book €9,49

Polaroids en poederdozen van Susan Muskee
Voor een zomer naar Berlijn? Count me in! De serie van Susan Muskee is sowieso een feestje om in je achtertuin te lezen (ik spreek uit ervaring), maar mijn favoriete (zomerse) deel is absoluut deze. Lezen dus!
Nederlands, e-book only, beschikbaar in Kobo Plus

Italiaanse toestanden van Tamara Haagmans
Ook de boeken van Tamara Haagmans zijn uitermate geschikt voor een zomerse leessessie. Mocht je nog een fijn verhaal zoeken om tussen het zwemmen en zonnen te lezen, dan raad ik je deze novelle van harte aan!
Nederlands, e-book only, beschikbaar in Kobo Plus

De kleine theewinkel in Tokio van Julie Caplin
Reizen buiten Europa zit er op dit moment nog even niet in, denk ik. Maar gelukkig kun je met dit fijne boek naar Tokio. O, en van deze auteur is er sinds begin deze maand een nieuw boek verschenen waarmee je naar Kopenhagen kunt gaan!
Nederlands, paperback €17,99 | e-book €4,99

Baby Mine van Kennedy Fox
De Roommate Duet Series is een heerlijke serie voor zomerachtige dagen. Sinds kort staat de complete serie weer op Kobo Plus. Helaas de meeste van hun andere boeken niet, maar geloof me, deze serie wil je lezen!
Engels, e-book is beschikbaar in Kobo Plus

De boeken van Natasha Madison*
Deze werden getipt door een van jullie. Zelf heb ik ze niet gelezen, maar ze schijnen er goed te zijn!
Nederlands, de meeste boeken van deze auteur zijn te lezen met Kobo Plus

Die zomer in Italië van Sue Moorcroft *
Ook deze heb ik nog niet gelezen, ik had er zelfs nog niet eerder van gehoord, haha! De flaptekst klinkt echter goed en de meeste boeken over Italië zijn geen straf om te lezen toch?
Nederlands, paperback €19,99 | e-book beschikbaar in Kobo Plus

Ik pleit voor jou van Marijke Vos
Ook dit boek van Marijke Vos is een absoluut fijne summer read! Advocaten, drama, humor, niet verder zoeken, dit boek wil je lezen!
Nederlands, paperback €15,99 | e-book is beschikbaar in Kobo Plus

Liever verliefd van Sophie Kinsella*
We gaan nog een keertje naar Italïe, namelijk met het nieuwe boek van Sophie Kinsella. Ik heb ‘m nog niet gelezen, maar hij klinkt wel heel tof!
Nederlands, paperback €22,99 | e-book €11,99

Mannen in uniform serie van Elle Kennedy
Met deze serie wordt je zomer nog heter, want o my! Volt is bezig om de hele serie (die volgens mij 10 of 11 delen beslaat) naar het Nederlands te vertalen en de eerste zes delen zijn inmiddels verschenen. Geloof me, you will love it!
Nederlands, e-book only, e-books zijn €4,99 per stuk en deel 1 en 2 staan in Kobo Plus

Dochters van Fontana van Lori Nelson Spielman*
Dit boek wilde ik vorig jaar lezen als een soort voorbereiding voor onze roadtrip door Italië, maar ik heb ‘m uiteindelijk weer teruggebracht naar de bibliotheek. Toch wil ik ‘m ooit een keer lezen én hij werd getipt door Marloesleest!
Nederlands, paperback €19,99 | e-book is te lezen met Kobo Plus

De zomer waarin alles veranderde van Jenny Han*
Jenny Han is terug met een nieuwe serie. Nja, niet helemaal nieuw, maar het zijn boeken die nu in een nieuw jasje verschijnen. Het klinkt als een fijne, zwoele serie.
Nederlands, paperback €15,- (per stuk) | e-books, deel 1 en 2 zijn beschikbaar in Kobo Plus

Een onverwachte zomer van Marjoleine Tel
Ook deze serie staat nog op mijn TBR (die oneindig is, heb je het door?). Ik ben zelf niet zo van campings, maar ik ben heel benieuwd naar dit verhaal!
Nederlands, e-book only, beschikbaar in Kobo Plus

Leuke nieuwe buren van Jane Fallon*
Deze heb ik nog niet gelezen, maar ligt bovenop mijn stapel om te lezen als ik terugkom van vakantie. De boeken van Jane Fallon zijn altijd een feestje en dit belooft een heel fijn zomers boek te worden!
Nederlands, paperback €19,99 | e-book €9,99

Heb jij nog tips voor fijne zomerboeken? En welk boek wil jij sowieso lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.