Ik pleit voor jou! – Marijke Vos

Gisteren kon je hier al een interview lezen met Marijke Vos. In dat interview vroeg ik haar over haar nieuwe boek, Ik pleit voor jou! want ik keek enorm uit naar nieuwste boek, die voor het eerst in tijden ook als paperback is verschenen. Ik las het boek direct bij binnenkomst en in bijna in één zit was ‘ie uit (het is dat een mens ook nog moet eten, ha!). Vandaag lees je wat ik van dit boek vind! 

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze zet zichzelf voor schut, verliest Zeer Belangrijke Documenten van haar aankomende zaak en deponeert tot overmaat van ramp haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man. Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: het in goede banen leiden van de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor de Gooische cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Het verhaal begint gelijk goed als advocaat Janna overgeeft over de schoenen van een onbekende man. De sfeer zit er vanaf het begin goed in en ook de humor is volop aanwezig. Marijke Vos heeft een heerlijke fijne en vlotte schrijfstijl waardoor het lastig is om het boek weg te leggen (dat kon ik dus ook bijna niet, haha) en je wilt blijven doorlezen. Het verhaal is lekker luchtig, bevat een aantal toffe dramafactoren (maar nooit teveel drama) en heeft een serieuze noot. Daarnaast is het boek ook lekker Hollands en daarmee wel een nieuwe twist op de Nederlandse feelgoodmarkt, heerlijk!

Ik hou van advocatenseries en boeken waarin rechtbankdrama en advocaten onderling naar voren komen. Dat was ook een van de redenen dat ik enorm uitkeek naar dit boek en daarin heeft Marijke echt niet teleurgesteld. Het is enorm geloofwaardig en realistisch, maar af en toe kan het wel een beetje droog overkomen. Marijke heeft echt de sfeer en de manier waarop advocaten met elkaar communiceren vast weten te leggen en ook de momenten in de rechtbank waren enorm echt. Als je weleens in een rechtbank bent geweest weet je dat dit soms best saai en droog kan overkomen en af en toe leunde het verhaal een beetje die kant op, maar het haalde nooit de sfeer of de vaart uit het verhaal. Ik hou er wel van, haha.

Het enige waar ik af en toe een beetje moeite mee had was Janna. Over het algemeen komt ze over als een stoere tante die weet wat ze wil en ook echt durft te gaan voor haar dromen. Maar op sommige momenten laat ze compleet over zich heen lopen. Zo staat ze bijvoorbeeld in de kroeg terwijl ze een mega hangover heeft, maar laat ze zich toch weer ompraten door haar beste vriendin om weer een wijntje te drinken. Dit haalde er voor mij de geloofwaardigheid en likeability van Janna af en toe van af, maar gelukkig maken de andere personages (vooral Leo ♥) het meer dan goed.

Zoals je kunt lezen ben ik fan. Ik heb echt genoten (met een klein schuin oog naar Janna) en kan met recht zeggen dat het Marijkes beste boek is tot nu toe (wat ik heb gelezen). Ik wil meer van dit soort rechtbankdrama’s!

Heb jij wel eens iets van Marijke Vos gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik pleit voor jou! ♥ Auteur: Marijke Vos ♥ = Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 300 = ISBN: 9789402759808 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.