Reading Challenge 2017 – het resultaat

Nog twee dagen en dan is 2017 officieel voorbij! Het was een bijzonder jaar, waar ik onder ander heel veel mooie en verrassende boeken heb gelezen. Begin dit jaar deelde ik mijn doelen voor verschillende reading challenges van dit jaar en vandaag blik ik terug welke challenges ik heb gehaald en welke ik juist niet heb volbracht. Kijk je mee? 

De Goodreads/Hebban Reading Challenge
Dit jaar stelde ik mijn leesdoelen op 120 boeken, twintig boeken meer dan ik het jaar ervoor wilde lezen. Op Hebban kon ik twee gelezen boeken niet invullen, dus daar ben ik (op moment van schrijven in ieder geval) op 122 boeken geëindigd. Goodreads is wel helemaal ‘compleet’ en daar ben ik geëindigd met 124 boeken. Yes, ik heb mijn challenge dus gehaald! In augustus en vanaf november heb ik in een soort rare leesdipjes gezeten en ik ben ervan overtuigd dat ik meer had kunnen lezen, maar alsnog ben ik heel tevreden met mijn aantallen. Vooral als je kijkt hoeveel toppertjes de revue zijn gepasseerd kan ik niet anders zeggen dat 2017 een heerlijk leesjaar is geweest.

Ben je benieuwd welke boeken ik allemaal heb gelezen? Hier lees je mijn jaar in boeken op Goodreads. Fun facts: mijn dikste boek dat ik las was 800 bladzijdes (Winter van Marissa Meyer) en het dunste boek is 91 pagina’s (Opgesloten van Amy Ewing). In totaal las ik dus 124 boeken met 42,034 pagina’s en ik hoop uiteindelijk 2017 uit te gaan met 125 boeken.

Landenchallenge van Hebban
Hoewel de challenge me erg leuk leek/lijkt, heb ik niet echt actief meegedaan. Af en toe streepte ik wat landen af waar ik was geweest, maar ik ging niet boeken lezen die zich afspelen in een bepaald land. Als ik het allemaal goed heb gedaan, ben ik in 10 landen geweest van de Challenge: Australie (Het jaar na jou), China (Cinder), Duitsland (Zout van de zee), Frankrijk (Scarlet, Jij en ik), Groot-Brittannië (heel veel boeken), Italië (De strijd om Verona, Onverschrokken), Mexico (Hartslag, nog uit trouwens), Nederland (Eens gegeven, Zomer, Zonder jou, Geluk bij een ongeluk), Turkije (Onweerstaanbaaren Verenigde Staten (ook heel veel boeken).

Mijn eigen reading challenge
Zoals je bij mijn doelen kon lezen stelde ik dit jaar een reading challenge op met een vriendin. Zij is halverwege afgehaakt en dat zorgde ervoor dat ik ook niet meer ben verder gegaan. Ik heb een groot gedeelte van de challenge wel volbracht, maar de laatste maanden van het jaar heb ik het een beetje opgegeven.

Ben je benieuwd naar de opdrachten? Die vind je hier. Nieuwsgierig naar welke opdrachten ik wel heb vervuld? In update #1 en update #2 ging ik er uitgebreid op in.

Shelf control challege van Kwante in Wonderland
Kwante van de blog Kwante in Wonderland verzon vorig jaar een hele toffe challenge: de Shelf Control Challenge. Een challenge waarbij je je TBR laat slinken en tegelijkertijd boeken van eigen plank leest. Ik stelde enthousiast een lijst op met boeken die ik dit jaar uit mijn eigen (digitale) boekenkast wilde lezen, helemaal in de veronderstelling dat ik ook met gemak ging halen. Ha. Ha. Ha.

De complete lijst vind je hier, maar van de 41 boeken heb ik er uiteindelijk maar 9 gelezen. O my, haha, dat is echt heel erg slecht! Tijdens de #leesuiteigenkast maand in september heb ik wel heel goed 10 boeken uit mijn eigen kast gelezen, maar de meeste van die boeken stonden helemaal niet op mijn lijst! Er zijn alleen zoveel mooie verschenen en er kwamen af en toe asociaal veel boeken binnen per maand dat het niet heel bijzonder is dat ik deze challenge niet heb volbracht.

Ik ben overigens volgend jaar wel weer van plan om weer een soort gelijke challenge aan te gaan, maar daar lees je volgende week alles over!

Ik ben hartstikke tevreden dat ik mijn doel van 120 boeken heb gehaald en eerlijk gezegd kunnen die andere challenges me een beetje gestolen worden. Het was leuk, maar zeker niet de hoofdzaak van mijn leesjaar. Het belangrijkste is natuurlijk dat je plezier hebt in het lezen en dat je heerlijke boeken leest die je ook daadwerkelijk wilt lezen.

Hoe was jouw leesjaar? Heb jij je challenge volbracht? Hoeveel boeken heb je gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. 2017 was een echt leesjaar voor mij, ik heb mijn doel halverwege het jaar maar bijgesteld naar 100 en zit nu op 103, ik denk de 104 te gaan halen. Voor 2018 heb ik hem op 100 gezet, 2 boeken per week is hoger dan wat ik eerdere jaren las (2016 had ik er 75 en dat is vrij normaal voor mij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.