Jij en ik en andere verhalen – Jojo Moyes

Vorig jaar schreef ik een artikel over hoe ik de boeken spaar van Jojo Moyes (ik ben overigens nog steeds op zoek naar Nachtmuziek). Deze auteur is mijn favoriete auteur aller tijden en Voor jou is mijn favo boek ooit! Kun je het geloven dat dit mijn eerste recensie hier op de blog is van haar boeken? Ongelofelijk! Toen ik daar achter kwam moest daar natuurlijk verandering in komen en vandaag verschijnt de eerste recensie (van velen natuurlijk) hier op de blog. Lees je mee? 

Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had…

Zoals je dus weet is Jojo Moyes mijn favoriete auteur aller tijen en dat komt mede door goed uitgewerkte verhalen met fijne personages en prachtige momenten. Haar boeken tellen altijd meer dan 300 pagina’s en ik kan helemaal verdwijnen in de verhalen die zij heeft geschreven. Ik was dan ook een beetje bang of Jojo Moyes mij wederom van mijn sokken kon blazen met een aantal korte verhalen. Jojo heeft met deze verhalenbundel laten zien dat ze ook met heel weinig woorden goed uitgewerkte verhalen neer kan zetten. Ook al hebben niet alle verhalen prachtige momenten, ze bevatten elke keer weer een kleine twist die je laat slikken, laat glimlachen of juist even laat nadenken. Erg knap, zeker als je bedenkt dat een aantal van de verhalen slechts 15 pagina’s bevatten.

De verhalen zijn geschreven met enorm veel vaart, zoals we van Jojo gewend zijn. Je kunt niet anders dan door het boek heen schieten en voor je het weet heb je weer een aantal verhalen gelezen. Dit is fijn, maar zorgt er tegelijk ook voor dat niet veel van de personages of van de verhalen blijft hangen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel plezier heb beleefd tijdens het lezen, maar dat bijna geen enkel verhaal echt is blijven steken. Het boek bevat denk ik net teveel en net iets te korte verhalen om een echte indruk achter te laten.

Als echte Moyes-fan mag deze verhalenbundel die door uitgeverij Fontein in een prachtig jasje is gestoken niet in mijn verzameling ontbreken. Mijn favoriete verhaal is bij uitstek De overval en ik zal die zeker nog een keer opnieuw lezen. Ik vind het een beetje jammer dat Een week in Parijs ook onderdeel van de bundel is geworden. Als fan heb je dit korte verhaal natuurlijk al als novella in huis en heb je hetzelfde verhaal in dubbele uitgave.  Voor fans van fijne, lieve en romantische verhalen kan ik deze bundel van harte aanraden. En de fans van Moyes? Die worden zeker niet teleurgesteld.

Heb jij wel eens een boek van Jojo Moyes gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Jij en ik en andere verhalen ♥ Auteur: Jojo Moyes ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 364 ♥ ISBN: 9789026138850 ♥ Waardering: ****
Ik wil uitgeverij Fontein van harte bedanken voor het recensie-exemplaar!

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Voor jou en Een leven na jou van Jojo hebben mijn hart echt gestolen. Dicht bij jou vond ik dan wel weer minder. Stiekem nu wel benieuwd naar dit boek vol kortere verhalen, maar wel jammer dat niet echt iets bijblijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.