Reading challenges 2023 – update #2

Hoe kan 2023 alweer voor de helft voorbij zijn? Aan de ene kant vloog het jaar voorbij, aan de andere kant lijkt het ook alsof we al veel langer dan 3 maanden op reis zijn. Maar goed, neemt niet weg dat we inderdaad alweer bijna in juli zitten, dus hoog tijd voor een nieuwe update rondom mijn reading challenges! Lees je mee?

Zoals je in mijn vorige update kon lezen heb ik me dit jaar voorgenomen om 150 boeken te lezen. De vorige keer stond de teller op 49 en daarmee liep ik behoorlijk voor op schema. Op dit moment heb ik 99 boeken gelezen en loop ik nog verder voor, haha. Ik had van te voren echt geen idee hoeveel boeken ik zou kunnen lezen op reis. Aan de ene kant hoopte ik natuurlijk op een mooi aantal, want dat is ook vakantie natuurlijk. Aan de andere kant wist ik ook wat we allemaal op de planning hadden staan en dan is het natuurlijk altijd maar de vraag hoeveel je daadwerkelijk kunt lezen. Zoals je kon lezen in de verschillende updates gaat het lekker qua gelezen boeken, dus ik klaag absoluut niet!

Ik doe naast de reading challenge op Goodreads ook mee aan de #12booksby12friends challenge en daar loop ik ook lekker mee op schema! Ik had de eerste 3 maanden al vier boeken gelezen en de afgelopen twee maanden zijn er daar nog twee bij gekomen.

♥ Kim Jiyoung, geboren in 1982. Deze tip kreeg ik van Marieke en vond ik heel toepasselijk, omdat we o.a. naar Zuid-Korea gingen. Dit boek vond ik indrukwekkend, maar ik had ook een beetje mixed feelings over dit verhaal. Alsnog gaf ik ‘m 4 sterren, dus absoluut een geslaagde tip. 

♥ Mr Mayfair. Deze tip kreeg ik van @lovingreader op Instagram en deze vond ik helaas niet zo tof. Ik vond de opbouw van het verhaal niet geloofwaardig en ik voelde de chemie tussen de personages compleet niet. Ook vond ik de vertaling niet echt fantastisch. Helaas!

Als laatste nog een update over de challenge die ik doe met Vin. Dit jaar is het wederom mijn doel op meer boeken uit eigen kast te lezen en daarmee uiteindelijk met minder ongelezen boeken te eindigen dan aan het begin van het jaar. Daarom ‘moet’ ik voor elke twee nieuwe boeken die ik koop of als recensie-exemplaar krijg, één boek uit eigen kast lezen. Tijdens onze afwezigheid zijn er een aantal boeken binnengekomen en zelfs met die nieuwe boeken loop ik op dit moment PRECIES op schema! Daar ben ik zo blij mee (al had ik stiekem ook wel een beetje verwacht dat ik wat meer boeken uit eigen kast zou hebben gelezen via Kobo Plus). Ik hoop de laatste 4 weken van onze reis nog een paar boeken uit eigen kast te lezen, zodat ik vervolgens thuis los kan gaan in de boekwinkel én op de boekenmarkt! 

Helemaal fijn, hoe lekker ik loop met alle challenges. Hoe staat het bij die van jou?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.