Reading challenges 2023 – update #3

Het is alweer eind september en dat betekent dat het tijd is voor de derde update van mijn reading challenges. Ik heb de afgelopen drie maanden wisselend gelezen en daar vertel ik je vandaag meer over! Lees je mee?

Hier lees je de eerste update (eind maart)  en hier de tweede update (juni). 

Ik heb me dit jaar voorgenomen om 150 boeken te lezen. Bij de vorige update stond de teller op 99, waarmee ik dus echt een stuk voorliep op alles. En guess what? Ik heb afgelopen donderdag mijn challenge gehaald! Afgelopen donderdag heb ik mijn 150e boek uitgelezen (Een valse noot van Julia Quinn) en daarmee is mijn challenge volbracht. Dat betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niet meer ga lezen, maar hé, 150 boeken zijn afgetikt (inmiddels zelfs al 151 haha).

Wat ik vooral grappig vind om te zien is dat de afgelopen drie maanden er heel wisselend uitzagen. Juli was de laatste maand dat we op reis waren en in die maand heb ik veel kunnen lezen (22). In augustus waren we weer thuis en daar had ik best moeite mee en dat was te zien in de leescijfers (totaal 12 boeken gelezen). En september leek weer te zorgen voor wat meer stabiliteit, aangezien ik deze maand 17 boeken heb gelezen.

Naast de 150 boeken lees ik dit jaar ook #12booksby12friends, een challenge waarbij ik 12 boeken ga lezen die zijn aangeraden door 12 vrienden. De afgelopen drie maanden heb ik vier boeken kunnen afstrepen, namelijk

♥ De honderd jaar van Lenni & Margot – Dit boek was echt zo, zo mooi en ik ben zo blij dat ik deze eindelijk heb gelezen. Het is echt een ‘Susan’ boek, haha. Heel emotioneel met een prachtig onderwerp en hele mooie personages. Dikke tip, deze!

♥ Wonder – Jaren geleden heb ik deze film gekeken en toen vond ik het verhaal al prachtig. Extra leuk dus dat dit boek ook getipt werd voor de #12booksby12friends challenge, want het verhaal op papier is net zo mooi (misschien wel mooier). Heel indrukwekkend en o zo lief!

♥ Het meisje met de luidende stem – Dit is zo’n boek dat ik nooit zelf had opgepakt, maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Dit is zo’n indrukwekkend en bijzonder verhaal met een prachtige schrijfstijl. Dit is echt een verhaal dat je nog lang zal bijblijven.

♥ My Policeman – Van dit boek heb ik vorig jaar de film gekeken (ja, die met Harry Styles) en die vond ik al heel erg mooi. Maar het boek is misschien nog wel mooier. Het is een heel bijzondere schrijfstijl, waarbij het verhaal door twee personages een soort van elkaar wordt verteld? Normaal gesproken ben ik echt een voorstander van eerst het boek, dan de film, maar bij deze vond ik het wel fijn dat ik eerst de film had gezien. Nu kon ik nog meer genieten van de woorden, aangezien ik het verhaal al kende. Dikke tip, deze! En de film ook, haha!

Ik moet nog twee boeken en heb nog drie maanden, dus dat moet goed komen!

En als laatste de challenge om meer uit eigen kast te lezen. Voor elke twee boeken die ik koop of als recensie-exemplaar krijg (andere gekregen boeken uitgesloten) moet ik één boek uit eigen kast lezen. And o my goodness, ik loop gewoon voor op schema! Officieel ‘mag’ ik nog drie boeken kopen/als recensie-exemplaar krijgen, voordat ik weer een boek uit eigen kast moet oppakken. Ik heb weliswaar nog niet alle nieuwe boeken van dit jaar gelezen, maar ik ben wel aardig goed op weg. Dus de kans is heel groot dat ik dit jaar onder de 100 ongelezen boeken uitkom, yay!

Het gaat dus top, al die challenges! Heel veel zin in de laatste drie maanden met allerlei boeken!

Hoe gaat het met jou reading challenges?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een heerlijke update! Tof dat het zo goed gaat met je challenges. Ik zit nu op 42/50 boeken, dus de reading challenge ga ik vast halen dit jaar.
    Verder heb ik me voorgenomen om voor 2024 een zelfde challenge als jou te beginnen, waarbij ik 2 boeken uit mijn eigen kast moet lezen voordat ik er weer eentje mag kopen. Dat lijkt me wel een goede uitdaging voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.