Daniels belofte – Marijke Vos

Zoals je in mijn recensie van Edwards keuze al kon lezen ben ik fan van deze serie! Ik heb bij thuiskomst de prachtige paperbacks gekocht en de laatste twee delen heb ik bijna direct in twee weken uitgelezen. Vandaag is het tijd voor mijn recensie van deel 2: Daniels belofte. Lees je mee?

Ridgewood Hall, 1905. Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood, is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?

Ruim 100 jaar later. Alsof de Londense Rose nog niet genoeg worstelt als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, raakt ze ook haar baan kwijt én zet ze zichzelf voor schut tijdens een lezing van haar favoriete auteur. De schaamte lijkt compleet als ze hem een week later letterlijk tegen het lijf loopt en hij haar herkent. Maar dan krijgt ze onverwacht bezoek van een achternicht met een wel heel bijzonder verhaal over hun familiegeschiedenis…

O, mensen, wat is deze serie toch heerlijk! Ik vind het zo knap hoe Marijke Vos het heden en verleden door elkaar heeft gevlochten en hoe de verhaallijnen van zoveel verschillende karakters perfect in elkaar vallen. In dit deel draait het om Daniel, de jongste broer van de Bellamy’s en over Rose in Londen. Na het eerste deel kun je niet anders dan gelijk verder willen lezen in het boek van deze personages en ook deze stelt absoluut niet teleur. Door de afwisseling van de tijdlijnen zit er enorm veel vaart in, waardoor dit echt een serie is die je heel moeilijk weg kunt leggen.

In dit boek draait het deels om Daniel, een professor aan Cambridge, en een jonge vrouw die heel graag aan Cambridge wil studeren. Alles rondom de suffragettes is heel goed op papier gezet en deed me een beetje denken aan de boeken van Evie Dunmore. Het geeft het hele verhaal weer een andere draai, waardoor het verhaal van Daniel geen kopie wordt van zijn broer, maar heel erg op zichzelf staat. Wel geef ik toe dat ik deze nét iets minder dan het eerste deel. Misschien komt het omdat ik in het eerste deel zo omver ben geblazen en dat je in dit deel een beetje weet wat je kon verwachten? Maar alsnog is dit echt een verhaal om je compleet in te verliezen én waardoor je direct wil in het volgende deel.

Maar niet alleen het verhaal van Daniel klopt, ook het leven van Rose staat goed en sterk op papier. Een heel ander personage dan Flora uit het eerste deel, met een heel eigen karakter en achtergrond en tegelijk weer net zo sterk. Ik vond het echt heerlijk hoe haar leven langzaam met die Flora wordt gemixt en hoe je samen met deze twee vrouwen steeds meer te weten komt over de achtergrond van hun familie. Ondanks dat dit echt romans zijn, zorgt het vleugje mysterie voor net dat beetje extra. Genieten, dus!

Ja hoor, ook deze hoort heel hoog op je TBR (maar goed, wie leest er slechts een tweede deel van een serie?). Enorm genieten, spannend, vlotte schrijfstijl, romantiek, wat wilt u nog meer?

Heb jij deze serie al op je TBR gezet?

Liefs,
Marleen

Titel: Daniels belofte ♥ Auteur: Marijke Vos ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 348 ♥ ISBN: 9789402712476 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.