Het lied van de zee – A.G. Slatter

Tijdens onze wereldreis kwamen er een aantal mooie verrassingen binnen en één daarvan was Het lied van de zee van A.G. Slatter. Deze prachtige limited edition verscheen dit voorjaar bij Boekerij en ik ontving als verrassing een exemplaar. Ik wilde het boek niet al te lang laten liggen, want én hij ziet er heel tof uit én de flaptekst klonk veelbelovend. Het boek lag op mijn stapeltje met blauwe boeken en vandaag lees je mijn recensie! 

Lang geleden floreerde Miren O’Malleys familie dankzij een deal die ze hadden gesloten met de Meermensen: veiligheid voor hun schepen op zee in ruil voor een bijna onbetaalbare prijs. Die belofte hebben ze echter al vele jaren niet kunnen waarmaken.

Mirens oma is vastbesloten om de gloriedagen die zij zich nog kan herinneren terug te laten keren, zelfs als dat betekent dat ze Miren haar vrijheid moet ontnemen. Haar oma leert haar dat de O’Malleys een machtige familie horen te zijn die zich houdt aan de eeuwenoude traditie die hen al generatieslang ondersteunt:

Eén kind is voor de familie.
Eén kind is voor de kerk.
En één kind is voor de zee.

Door de flaptekst had ik het idee dat je een soort sprookje/oud verhaal zou krijgen over zeewezens, meerminnen etc. Ik had gehoopt op spannende verhalen, goed in elkaar gezette werelden, iets waar je compleet in kunt verdwijnen. En misschien waren mijn verwachtingen niet terecht, want zo’n boek is het compleet niet (helaas). Door de titel en de flaptekst wordt je compleet op het verkeerde been gezet. Er zit maar een glimp in van de zee en de verhalen die eromheen worden verteld en dus kom je een beetje van een koude kermis thuis als je dat wel verwacht.

En verder vond ik het verhaal ook behoorlijk saai, langdradig en vaag. Het verhaal komt heel langzaam op gang de hele tijd had ik eigenlijk geen idee wat ik aan het lezen was. Ik hoopte dus op een soort sprookje met bijzondere vertellingen, maar eigenlijk draaide het verhaal gewoon om een meisje die vlucht voor iets wat net niet lekker is uitgewerkt, terecht komt op een onduidelijke en vage plek die de auteur net niet lekker op papier heeft gezet en waarbij er tussendoor wat verhalen worden verteld. Die verhalen zijn op zich tof, maar lijken een beetje random in het boek te zijn gedropt om alles een beetje interessanter te maken.

Ik ben best een voorstander van boeken aan de kant leggen als iets je niet trekt. Ik heb eigenlijk gedurende het hele boek de neiging gehad om het boek aan de kant te leggen, maar toch hoopte ik dat het ergens beter werd of dat toch werd waargemaakt wat er werd aangekondigd met de flaptekst en titel. Maar dat gebeurde niet. Het verhaal klopt gewoon niet. De potentie is er, maar met de uitwerking is de plank finaal misgeslagen.

Afgezien van de prachtige cover en editie van Boekerij kan ik helaas weinig positiefs over dit boek zeggen. Dit is echt de minste limited edition die ik van Boekerij heb gelezen. Zo jammer, want op basis van de flaptekst zou je echt een geweldig verhaal kunnen hebben.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het lied van de zee ♥ Auteur: A.G. Slatter ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789022598801 ♥ Waardering: **
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.