In vuur en vlam – Abbi Glines

De boeken van Abbi Glines zijn mijn ultieme guilty pleasure. Ik ben dol op die boeken en zo gauw er een nieuw verhaal verschijnt moet ik het gewoon lezen. Ik heb alle boeken in de Rosemary Beach-reeks verslonden en zo ook In vuur en vlam, het verhaal van Nan. Tijdens het lezen van de eerste 12 delen was ik altijd heel nieuwsgierig naar haar verhaal en in dit boek kon ik eindelijk haar verhaal lezen.

Nan Dillon, de in Prada geklede bad girl van Rosemary Beach, is onder de hete zomerzon voor van alles uitgemaakt. Een deel van haar reputatie heeft ze verdiend; haar enige zorgen waren het onderhouden van haar perfecte figuur en het moeten delen van haar vaders privévliegtuig met haar broer Rush.
Maar Nan is allesbehalve blij. Rush verwacht een tweede kind en heeft geen tijd voor zijn zus. Grant, de laatste jongen om wie ze echt gaf, besloot dat hij niet met haar maar met haar halfzus Harlow verder wilde gaan.
Dus als Major haar mee uit vraagt, grijpt ze haar kans om met de knappe charmeur te daten. Maar ze weet weinig van de liefkozende Texaan. Dan ontmoet ze Gannon, een duistere, verleidelijke en o zo gevaarlijke zakenman die precies weet hoe hij haar moet behandelen…

De serie bestaat uit 13 boeken en ik denk dat ik bij geen enkel boek zo om het vrouwelijk personage heb gegeven tijdens het lezen. Natuurlijk zijn het stuk voor stuk leuke vrouwen die allemaal iets ergs hebben meegemaakt, maar verder zijn zo grotendeels hetzelfde. Nan is daarentegen een geval apart en dan druk ik me nog zacht uit. Ze wordt in de voorgaande delen echt als een verschrikkelijk mens en ongelofelijke bitch beschreven, maar dit is ze dus helemaal niet! Ik ben echt van haar gaan houden en ik vond het heerlijk om vanuit haar perspectief te lezen!

Helaas is het verhaal zelf behoorlijk ongeloofwaardig. In het boek gebeuren regelmatig dingen waarbij ik dacht: Nee, dat kan echt niet. Dat zorgde ervoor dat ik wel genoot van Nan, maar het verhaal an sich viel tegen. Erg jammer! Het was allemaal net teveel, teveel drama en teveel geweld. Maar dat past natuurlijk wel weer bij Nan, denk ik. Toch was het boek net iets beter geweest als het allemaal iets minder zou zijn.

Natuurlijk zou je geen Abbi Glines-boek lezen als er geen erotische scènes voorbij zouden komen. Echter zijn de steamy moments iets ruiger dan je gewend bent van Abbi. Niets mis mee, maar je kunt goed merken dat Nan niet zo braaf is op het gebied van seks dan haar plaatsgenootjes. En het past ook bij Nan. Ik bedoel, wie zou het geloven als de bitch Nan aan zachte ‘vanille’ seks zou doen?

En misschien wel het allerleukste van deze serie is dat je nog eventjes een kijkje krijgt in alle levens van de personages uit voorgaande boeken. Helaas is dit boek het laatste deel uit de serie en Abbi heeft alles mooi afgesloten. Ik kreeg niet helemaal het gevoel dat de serie af is gelopen en ik vind het ook erg jammer dat we verder niets meer van Rosemary zullen lezen.

In vuur en vlam is een mooie afsluiter van een toffe serie met een van de boeiendste personages! Dit boek mag je dan ook zeker niet missen als je fan bent van de Rosemary Beach-reeks!

Ben jij al bekend met de Rosemary-serie van Abbi Glines?

Liefs,
Marleen

Titel: In vuur en vlam ♥ Auteur: Abbi Gines ♥ Uitgever: Karakter Uitgevers
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789045212111 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.