De leukste schattige boeken

Er zijn van die boeken waar je helemaal vrolijk en gelukkig van wordt, die je helemaal van binnen verwarmen en die personages hebben die je diep in je hart sluit. Persoonlijk ben ik dol op dat soort schattige, lieve boeken die er eventjes voor zorgen dat de wereld er een stuk leuker uit ziet. Afgelopen week las ik het lieve boek Donkerblauwe woorden (de recensie verschijnt nog online) en haalde ik De voordelen van onbeantwoorde liefde op bij de bibliotheek. Een lijstje met schattige boeken ontpopte spontaan in mijn gedachten, lees je mee?

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld(+ waarschijnlijk de Voordelen)
Het eerste boek dat ik vorig jaar als lid van de Hebban YA Club van 10 mocht lezen was Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Dit boek is zo lief en schattig, echt een must read! Vorige maand verscheen een nieuw boek van Becky Albertalli en ik ben er nu al heel nieuwsgierig naar! Zoals je afgelopen woensdag kon lezen staat dit boek op mijn verlanglijstje! Misschien kan ik het boek vandaag kopen op de Garage sale bij Blossom Books!

Donkerblauwe woorden
Op Hebban werk ik aan een nieuw artikel rondom dit boek én ben ik coördinator van de leesclub dus ik heb dit boek mogen ontvangen. Donkerblauwe woorden speelt zich af in een tweedehands boekwinkel en Cath Crowley heeft de sfeer heel mooi weten te vangen. Samen met de lieve personages is dit boek gewoon echt heel errug schattig! ♥

Elke dag maandag
Van dit boek verscheen de recensie al online dus je weet dat ik al fan ben van Ellie. Zij is het lieve, cutie zusje die iedereen graag wil hebben en waarbij je tegelijk regelmatig over de grond rolt van het lachen! Dit boek mag dus zeker niet ontbreken in dit lijstje!

Aan alle jongens van wie ik hield
Eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom een recensie van dit boek (en deel 2) nooit online is verschenen, maar ik heb zeker genoten van dit boek. Ondanks dat er niet zoveel gebeurt in de boeken van Jenny Han hangt er wel een fijne sfeer en zijn de personages stuk voor stuk mensen die je een knuffel wilt geven. Ik kan dan ook niet wachten tot laatste deel!

Vertel me drie dingen
Yes, het ultieme boek met het hoogste schattigheidsgehalte wat mij betreft! Dit boek heeft een enorm feelgoodgehalte en het is dan ook niet gek dat ik deze aanraadde aan mijn feelgoodcollega Sanne. Ik heb nu gelijk weer zin om het boek te gaan lezen. Helaas staat het niet in de kast, dus hopelijk kan ik in de nabije toekomst een goedkoop exemplaar op de kop tikken.

Alles wat je lief is (+ De zon is ook een ster)
Nog zo’n boek met een hoog schattigheidsgehalte! Alles wat je lief is is verfilmd en verschijnt deze zomer in de bioscoop (kijken dus!). Het andere boek van Nicola Yoon, De zon is ook een ster, is afgelopen week verschenen en ik ben heel benieuwd of dit boek net zo lief en fijn als het andere boek van deze auteur! Snel maar eens ontdekken.

Lobsters
Akwardness tot het uiterste in Lobsters haha! Net als Ellie uit Elke dag maandag zijn de personages uit Lobsters ook mensen die je graag als familie wil hebben. Vooral omdat je ze dan even goed advies kunt geven, maar ook omdat je ze dan af en toe even lekker de gek aan kunt steken, hihi!

Zoals je hier boven ziet is Blossom Books, net als ik, een groot fan van de schattige, lieve verhalen! Ik kan niet wachten op nog meer van dit soort boeken!

Welk boek is jouw favoriet?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.