Het balseizoen – Jonah Lisa & Stephen Dyer

Er zijn van die boeken waarbij je van te voren al bijna zeker weet dat je ze leuk gaat vinden. Het balseizoen is zo’n boek. Het boek is al een tijdje uit en ik leende het een paar weken geleden bij de bibliotheek. En wat was het een heerlijk boek! Grappig, leuk en gewoon perfect voor een paar uurtjes niet nadenken. Lees snel verder wat ik verder van vind!

Megan houdt van voetballen en paardrijden; haar grote droom is om met haar voetbalteam mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar nogal dominante moeder haar in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen 2016, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van baljurken, buigingen en ballroomdansen waarin ze geen idee heeft hoe ze moet overleven zonder zichzelf compleet voor schut te zetten!

Een van de grote pluspunten aan dit boek vind ik de fijne schrijfstijl. Ik schoot echt door het verhaal heen en bleef maar pagina’s omslaan. Het boek bevat weinig lastige woorden en redelijk korte zinnen, waardoor het tempo hoog ligt. Ondanks dat het boek door een man en een vrouw is geschreven merkte je compleet geen verschil en ik kon echt niet zeggen welke gedeelte door wie is geschreven. O, en mag ik daar even aan toevoegen hoe ongelofelijk tof het is om samen met je echtgenoot een boek te schrijven?! Wauw!

En wauw, wat vind ik Megan fantastisch! Ze is stoer, grappig en heeft tegelijkertijd ook een enorm hart. Normaal gesproken heb ik crushes op leuke fictieve mannen, maar bij dit boek heb ik een enorme girl crush op Megan! Ik vond de keuzes die Megan in de loop van het boek maakte ook erg begrijpelijk en ze maakt ook een goede en geloofwaardige groei door. Een van de leukste fictieve meisjes waarover ik de laatste maanden heb gelezen. Absoluut best friend material! 

Het balseizoen deed me erg denken aan de film She’s the man, maar nog meer aan Pride & Prejudice. Eigenlijk kun je dit boek zien als een moderne hervertelling van de klassieker van Austen. Ik vond het erg leuk om te lezen dat je zoveel elementen van het verhaal terug zag, maar soms was het ook net wat overdreven. Desondanks heb ik wel genoten van alle elementen. Misschien vind ik Megan daarom ook zo leuk, omdat ze net zo geweldig is als Elizabeth Bennett. Afgezien van de wat overdreven momenten die teveel op Pride & Prejudice lijken was het verhaal realistisch en echt en krijg je een goed kijkje in de keuken in de wereld van debutantes in Texas.

Het balseizoen is een toffe YA die voor wat fijne uurtjes leesplezier zorgt. Tijdens het lezen wordt Megan je nieuwe beste vriendin en word je tegelijkertijd getrakteerd op een geweldige (ietwat overdreven) hervertelling van de bekendste klassieker van Jane Austen. I loved it! 

Liefs,
Marleen

Titel: Het balseizoen ♥ Auteur: Jonah Lisa & Stephen Dyer ♥ Uitgeverij: Harper Collins
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789402718607 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.