Liefs uit Parijs – Lorraine Brown

Eind juli ontving ik het boek Liefs uit Parijs, het debuut van Lorraine Brown. Ik hou van Parijs en hou ook van boeken die zich in deze stad afspelen. Niet zo gek dus, dat ik dit boek wilde lezen. Vandaag lees je of ik dit boek een aanrader vind! Lees je mee?

Hannah is met haar vriend Simon per trein onderweg van Venetië naar Amsterdam. Het is druk, dus Hannah
zoekt een rustige coupé om te kunnen slapen. Als ze de volgende dag wakker wordt is ze in Parijs: de trein is ’s nachts gesplitst en Simon, haar ticket en haar bagage bevinden zich 500 kilometer verderop in Amsterdam… Op het perron van Gare du Nord ontmoet Hannah Leo, die alles is wat Simon niet is. Terwijl ze een dag met hem doorbrengt in Parijs, wordt Hannah in de meest romantische stad ter wereld gedwongen na te denken over zichzelf, haar relatie en wat ware liefde eigenlijk is. Soms moet je verdwalen om de goede weg te vinden…

Hoe graag ik dit boek echt leuk zou willen vinden, ik vond het een tegenvaller. Het idee achter het verhaal is heel origineel. Het zou je namelijk maar gebeuren, dat je in slaap valt in de trein en op de verkeerde bestemming uitkomt én ook nog zonder je bagage, paspoort en portemonnee. Hoewel het klinkt als een hel, is Parijs niet perse de ergste plek om te belanden. Maar de beslissingen en het gedrag van hoofdpersoon Hannah zorgden helaas niet voor heel geloofwaardigheid in het verhaal.

Hannah is namelijk echt de reden dat ik dit boek niet zo fijn vond. Ik wilde haar zo graag het hele boek achter het behang plakken. Ze is zo voorbarig en vooral zo negatief. Nu kan een personage best een karaktertrek hebben die veel invloed heeft op het verhaal, maar dan moet er wel een reden voor deze eigenschap worden gegeven. En hoewel de auteur dat wel heeft gedaan, staat het zo vluchtig op papier dat dat je er bijna overheen leest en waardoor je ook minder begrip krijgt voor Hannah. Ik heb daarentegen wel veel respect voor Leo gekregen, want chapeau als je zo’n zeur mee op sleeptouw neemt in Parijs.

Het verhaal speelt zich grotendeels af in Parijs en Leo neemt Hannah de hele stad door. Dat was aan de ene kant heerlijk, want je krijgt echt een goed kijkje in de stad. Bekende, maar ook wat mindere bekende plekken komen voorbij waardoor het waarschijnlijk best wel als thuiskomen voelt als je wel eens in Parijs bent geweest. Tegelijkertijd voelde het ook alsof de auteur zoveel mogelijk wilde laten zien dat ze de stad kent. Maar goed, zeker in het begin kun je als lezer minder van de stad van liefde genieten, omdat je enkel vanuit Hannah leest én zij miss negatief is.

Ik had gehoopt op een heerlijke, lief romantisch verhaal in Parijs. Hoewel het einde lief en geloofwaardig is, heb ik me veel te veel geërgerd aan Hannah waardoor ik er niet lekker in kwam. Heel jammer, want het idee is heel tof.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Liefs uit Parijs ♥ Auteur: Lorraine Brown ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789401615167 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.