Elke dag maandag – Jessica Brody

Toen dit boek verscheen wilde ik het gelijk lezen! Het leek me ontzettend grappig en dat het vertaald was door chicklit queen Lisette Jonkman was alleen maar een extra pluspunt. Maar ondanks dat ik heel nieuwsgierig was, kocht ik het boek niet. Maar afgelopen december lag dit prachtige pareltje (want wat een toffe cover!) voor mij onder de boom! Yes! Ik kon niet wachten om te beginnen en deed dat ook bijna direct!

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassen-vertegenwoordigersverkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks!
Ellison is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voor¬komen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen: wat een heerlijk boek! Ik heb tijdens het lezen echt genoten en regelmatig lachend op de bank gezeten. Elke dag maandag bevat hilarische momenten, maar heeft ook een duidelijke boodschap. Zoals de titel al zegt gaat het boek over een heleboel maandagen. Elison heeft de ergste maandag ooit, maar ze mag haar worst day ever nog een keer opnieuw doen.

Een van de redenen dat dit boek echt tof is toch wel Ellie. Ze is een ontzettend lief, maar ook grappig personage die je het liefst als je kleine zusje zou willen hebben. Ze is heerlijk nerdy, schaamt zich daar ook helemaal niet voor en heeft een hele leuke beste vriend (where can I find an Owen?). Ellie maakt een hele week lang haar ergste maandag ooit mee en ze maakt vaak lastige keuzes, die heel begrijpelijk zijn! Door de dingen die ze doet, zegt en waarover ze beslist kun je je heel goed in haar inleven en lukt het nog beter om haar in je hart te sluiten (samen met lieve Owen).

Voordat ik in Elke dag maandag begon had ik heel wat recensies gelezen van dit boek. Dat is misschien ook de reden geweest waarom ik het niet eerder las. De meningen over dit boek waren namelijk erg verdeeld. Een minpuntje dat door vele mensen werd aangekaart is dat de herhaling van de vele maandagen onnodig, te langdradig en irritant zou zijn. Hierdoor was ik, ondanks dat ik erg uitkeek naar het verhaal, toch een beetje huiverig. Gelukkig vond ik dit juist helemaal niet! Ik vond het echt heerlijk en heb genoten van de maandagen! Ondanks dat Ellie dezelfde dag steeds weer beleefd, worden het uiteindelijk toch andere dagen.

Elke dag maandag kun je met een gerust hart een heerlijk hilarisch boek noemen. Echter ervaar je tijdens het lezen ook een serieuze ondertoon. Het boek heeft een hele duidelijke boodschap en dat vind ik heel sterk aan dit boek. Het zorgt ervoor dat dit boek niet alleen geschikt is voor YA-lezers, maar ook voor veel volwassenen.

Ik twijfelde een beetje of ik dit boek 4 of 5 sterren zou geven, maar uiteindelijk kan ik niet anders dan het echt de volle 5 sterren te geven. Wat mij vooral heeft overgehaald is de manier waarop Ellie en Owen met elkaar praten. Als rechtenstudent én groot fan van rechtbankseries vond ik het echt heel erg leuk om te lezen dat Ellie en Owen in rechtbanktaal met elkaar communiceren. Kan ik Assumed Guilty ook ergens kijken?

Elke dag maandag is een hilarisch boek met lieve en heerlijke personages dat je regelmatig hardop laat lachen! De herhaling van de maandagen is alles behalve storend en zorgt er juist voor dat je nog meer in het verhaal raakt. Ik ben fan! ♥

Liefs,
Marleen

Titel: Elke dag maandag ♥ Auteur: Jessica Brody ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: ♥ ISBN: 9789020633245 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Mooie recensie! Ik vond het ook een erg leuk boek. Ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen de herhaling een beetje langdradig vonden worden, maar voor mij was het precies goed zo (ook omdat Ellie op den duur besluit om maar niet meer uit bed te komen, haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.