Vergif – Jennifer Donnelly

Vorig jaar las ik Stiefzus en ik was gelijk enorm enthousiast. Ik vond het een prachtig, magisch en bijzonder verhaal en ik keek dan ook enorm uit naar het tweede boek van Jennifer Donnelly in deze serie. In Vergif lees je een duister sprookje, gebaseerd op het bekende verhaal van Sneeuwwitje. Vandaag lees je mijn recensie!

Vergif is een weergaloze hervertelling van Sneeuwwitje. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly geeft een nieuwe draai aan het beroemde sprookje in dit fantasyverhaal met een flinke dosis female empowerment. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.
De knappe Sophie, met rode lippen en een huid zo wit als sneeuw, staat op het punt de troon over te nemen. Haar stiefmoeder heeft echter andere plannen. Volgens haar is Sophie te lief en te aardig om te regeren, en Sophie gelooft haar.
Wanneer een jager de opdracht krijgt om Sophie te vermoorden, ontdekt ze een ongekend vuur in zichzelf. Met de hulp van zeven mysterieuze vreemden besluit Sophie terug te winnen wat haar toebehoort.

In mijn recensie van Stiefzus kon je lezen dat dat boek dus heel magisch en vooral bijzonder was. En de auteur heeft het voor elkaar gekregen om dit verhaal net zo magisch en bijzonder te laten zijn. Het verhaal begint een beetje mysterieus, geheimzinnig, maar langzaam wordt alles duidelijker en beleef je een rollercoaster aan heldhaftige momenten, een reis om jezelf te leren kennen en een zoektocht naar liefde. Vergif is gebaseerd op een beroemd sprookje en hoewel het uiteraard veel kenmerken van het bekende verhaal heeft, is het Donnelly gelukt om er een compleet eigen en zelfs origineel verhaal van te maken.

Het duurde wel iets langer dan bij Stiefzus voordat ik echt in het verhaal zat. De dosis girlpower en feminisme komt in dit boek iets later op gang. Sneeuwwitje staat natuurlijk bekend als een lief, schattig meisje en zo wordt Sophie in eerste instantie ook neergezet. Uiteindelijk eindigt dit boek met een bang en eindigt dit boek als een hedendaags, feminisme sprookje. Dit boek is een absolute must read, maar voor mij nét iets minder dan de voorganger. Ik denk dat deze net niet kon tippen, omdat de hoofdrol bij een bekende heldin is neergelegd. Stiefzus was juist zo tof, omdat de auteur juist de villain een podium heeft gegeven.

Liefde is iets zachts. Het ruikt naar houtrook en klinkt als regen. Het smaakt naar karamelappels. Het kost niets om te geven, maar is kostbaarder dan een zee van diamanten.

Ook in dit boek spelen de bijpersonages een grote, heerlijke rol. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op Will, de zeven broers en de anderen. Sommige rollen lijken op het eerste ogenblik klein, maar blijken uiteindelijk van onschatbare waarde te zijn voor de rest van het verhaal en de reis die Sophie aflegt. Dit boek zit bomvol mooie, belangrijke boodschappen en een daarvan is dat elk klein gebaar grote invloed kan hebben op het leven van iemand anders.

Wederom heeft Jennifer Donnelly een geweldig verhaal neergezet. Vergif is een boek om verliefd op te worden en bevat prachtige, belangrijke boodschappen en levenslessen. Een hedendaags sprookje dat je absoluut moet lezen!

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Iedereen moet zijn hart volgen, anders sterf je lang voordat het ophoudt met kloppen.

Titel: Vergif ♥ Auteur: Jennifer Donnelly ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789026153723 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel de Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.