Edwards keuze – Marijke Vos

Historische romans zijn bijna altijd een goed idee. En het klinkt nog als een beter idee als dat boek is geschreven door een Nederlandse auteur, toch? Ik was daarom heel benieuwd naar de nieuwe serie van Marijke Vos. Ridgewood Hall verscheen eerst als e-only, maar ligt sinds kort ook als prachtige paperbacktrilogie in de winkels. Tijdens onze reis las ik Edwards keuze, het eerste deel en ik werd compleet verliefd. Met veel moeite dook ik niet gelijk in de twee vervolgdelen, maar besloot te wachten totdat ik de paperbacks aan mijn kast kon toevoegen. Dat is inmiddels gelukt, dus hoog tijd voor de recensie van Edwards keuze. Lees je mee?

1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans in de liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Laat ik heel eerlijk beginnen, ik heb niet zoveel met boeken met duale tijdlijnen. Of geef mij een heerlijke historische roman a la Bridgerton, of houd het lekker in het heden. Daarnaast ben ik ook heel eigenwijs als het gaat om enorm gehypete boeken. Maar Marijke Vos is gewoon een geweldige auteur van Nederlandse bodem én de flaptekst klonk best wel heel erg leuk, dus ik besloot het een kans te geven. En wauw, ik ben zo enorm omvergeblazen. Alle enthousiaste reacties zijn compleet waar en iedereen heeft gelijk die dit boek de hemel in prijst. Want wauw, dit was echt heel erg goed. De manier waarop Marijke de intrigerende geschiedenis van de Bellamy’s op papier heeft weten te zetten én dat ook nog eens heeft verwerkt met een heerlijk (liefdes)verhaal over een Nederlandse vrouw die op zoek gaat naar wat ze met haar leven wil? Petje af!

Er zitten best veel dingen in dit boek die allemaal net precies op zijn plek vallen of net goed bij elkaar passen. Daar is het natuurlijk fictie voor, maar het risico daarbij is dat het vaak heel geforceerd of zelfs nep overkomt. Dat is bij Edwards keuze echt compleet niet het geval. Alles klopt en past perfect en tel dat bij de fijne, vermakelijke en vlotte schrijfstijl van Marijke op en je hebt gewoon een pageturner. Kan het niet anders beschrijven. Ik heb dit deel in één middag verslonden en ik ben nog steeds verbaasd over mijn eigen wilskracht dat ik niet gelijk de andere twee delen heb gelezen.

Goh, wat een lofzang allemaal en ik ga nog even lekker door. Want de sfeer qua omgeving en periode klopt ook echt. Ik heb uiteraard geen geschiedenis gestudeerd, maar alles lijkt goed te kloppen en voelt levensecht aan. Tijdens het lezen lijk je echt zelf op Ridgewood rond te lopen en waan je je even in een Downton Abbey of Bridgerton verhaal. En hallo, Edinburgh! Ook al zo’n feestje om aan de hand van dit boek doorheen te lopen. Kortom, genieten!

Dus ja, ik ben fan (mocht je dat nog niet door hebben haha). Ik heb inmiddels het tweede deel ook gelezen (en het derde deel ligt voor komende week klaar), maar geloof me: deze serie wil je lezen én in de kast hebben staan. Want hallo: heb je die doorlopende ruggen gezien? WIL JE!

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: Edwards keuze ♥ Auteur: Marijke Vos ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 379 ♥ ISBN: 9789402768213 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.