Mijn TBR voor september (#leesuiteigenkast)

He hallo daar, vind je ook niet dat augustus voorbij is gevlogen? September staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is voor #leesuiteigenkast maand. Mocht je niet weten wat ik daarmee bedoel, #leesuiteigenkast (of afgekort #LUEK) is een maand (die eigenlijk elk jaar in september wordt georganiseerd) waarin je probeert zoveel mogelijk boeken uit eigen kast te lezen (goh) en eigenlijk geen nieuwe boeken gaat kopen. Uiteraard mag je compleet je eigen regels bedenken en volgen, want het is vooral bedoeld voor een gezellige leesmaand, maar waarbij al die pareltjes in je eigen kast ook eens een kans krijgen. Doe je ook mee?

Ik heb een hele tijd getwijfeld of ik mee zou doen aan #LUEK dit jaar. Ik heb namelijk al best wat boeken uit eigen kast gelezen (#trots) én ik heb de afgelopen weken/maanden echt heel veel toffe boeken mogen toevoegen aan mijn kast die ik ook snel wil lezen. MAAR! Ik begin een heel klein beetje achter te lopen met mijn challenge om voor elke twee nieuwe boeken een boek uit eigen kast te lezen. Tot begin augustus liep ik echt lekker voor op schema, maar in augustus heb ik best veel boeken toegevoegd, dus ik moet weer even aan de bak!

Daarnaast zit ik nu ook in een lekkere flow dat ik elke week een kleur-TBR lees, dus elk stapeltje heeft boeken/covers/ruggen met dezelfde kleur. Ik heb tot nu toe al een roze, oranje en blauwe stapel gelezen en ik heb nog zwarte, witte, paarse, nog een blauwe en gele stapels klaarliggen. Maar voor #LUEK heb ik besloten om in elke stapel minimaal één boek uit eigen kast toe te voegen. Zo lees ik én mijn nieuwe boeken én uit eigen kast én op kleur. Wat wil een mens nog meer? 😛

Naast een aantal boeken uit eigen kast lezen, ga ik ook proberen om zo min mogelijk boeken te kopen. Ik weet dat er een aantal recensie-exemplaren binnenkomen én ik ga naar Dublin waar ik al wat boeken heb besteld, maar verder ga ik proberen om mezelf zoveel mogelijk in te houden. Wish me luck!

Maar goed, ik heb dus 6 boeken uit eigen kast klaargelegd, dus als het goed is worden onderverdeeld in de kleurstapeltjes. Deze boeken wil ik graag lezen:

Husband material van Alexis Hall – Het vervolg op een van mijn favoriete boeken aller tijden, maar vorig jaar kwam ik er niet lekker doorheen. Daarom heb ik ‘m destijds aan de kant gelegd, maar ik wil ‘m nu een tweede kans geven.

♥ Lady Foul Fortune van Chloe Gong – Mocht ik aan één boek niet toekomen, dan zal het hoogstwaarschijnlijk deze zijn. Maar mocht ik toch ergens eind september een roze stapel klaarleggen, dan ligt deze erop!

I Am Not Your Perfect Mexican Daughter van Erkia L. Sanchez – Dit boek kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag en moet dus hoognodig gelezen worden.

My Policeman van Bethan Roberts – Deze lees ik ook nog in het kader van #12booksby12friends en ik ben er zo benieuwd naar!

The Inheritance of Orquidae Divina van Zoraida Cordova – Deze neem ik volgende week mee naar Dublin, dus deze ga ik ongetwijfeld lezen. Een zwart boek op mijn stapeltje met zwarte boeken voor volgende week!

♥ You’ve Reached Sam van Dustin Thao – En deze is voor mijn paarse stapel. Ik ben bang voor een heel emotioneel boek, dus deze gaat in ieder geval niet mee in de trein, haha!

Ik realiseerde me pas bij het typen van dit lijstje dat het alleen maar Engelse boeken zijn! De rest van de boeken zijn wel bijna allemaal Nederlands, want zo wil ik graag De verloren erfgenaam van Holly Black, De Hawthorne Broers van Jennifer Lynn Barnes, The Seven Year Slip van Ashley Poston en Het meisje met de luidende stem van Abi Dare lezen.

Nou, we gaan wel zien hoe ver ik kom en welke boeken ik allemaal kan lezen in september!

Ga jij mee doen met #leesuiteigenkast dit jaar? En welk boek ligt op je stapel?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.