Haar rots in de branding – Julia Quinn

Julia Quinn is voor mij vrij snel een auto-read auteur geworden. Elk boek van haar wil ik gewoon en ze stelt eigenlijk nooit teleur. Ik keek ook enorm uit naar haar nieuwe boek, het derde deel in Rokesby-serie, Haar rots in de branding. Vandaag lees je mijn recensie!

De onafhankelijke en avontuurlijke Poppy Bridgerton wil alleen trouwen met een minnaar met dezelfde interesses en een even scherp intellect als zij. Helaas komt niemand die dit jaar naar haar hand dingt in aanmerking. Tijdens een bezoek aan de kust van Dorset is Poppy aangenaam verrast als ze een schuilplaats voor smokkelaars ontdekt. Maar haar vreugde verandert in ontzetting als twee piraten haar ontvoeren en haar aan boord van een schip vastgebonden en gekneveld op het bed van de kapitein achterlaten.

Kapitein en Lord Andrew James Rokesby staat bekend als een nobele schurk en roekeloze kaper die essentiële goederen en documenten vervoert voor de Britse regering. Hij is stomverbaasd als hij een vrouw in zijn hut aantreft. Als hij hoort dat de vrouw in kwestie een Bridgerton is, weet hij dat hij met haar zal moeten trouwen om een schandaal te voorkomen, ook al lijkt Poppy geen idee te hebben van zijn aristocratische afkomst. Op volle zee maakt hun woordenstrijd al snel plaats voor een bedwelmende passie, maar dan wordt het geheim van Andrew onthuld. Zal zijn liefdesverklaring genoeg zijn om haar hart te veroveren?

Dit is met afstand mijn favoriete boek in deze serie over de Rokesby’s en ook wel een van mijn favoriete boeken overall van Julia Quinn. Niet zo gek ook dat ik dit boek in één middag (en bijna in één zit) heb uitgelezen. Ik weet niet hoe ze het doet, maar elk boek dat ik van haar oppak is weer geweldig. Zoals altijd heeft dit boek weer een enorm vlotte schrijfstijl en het is onmogelijk om weg te leggen.

Haar rots in de branding kenmerkt zich vooral door heel veel humor. Maar ook bevat dit boek enorm veel chemie, zo ENORM GENIETEN. Het geharrewar tussen Poppy en Andrew? Pure perfectie. De opbouwende relatie tussen die twee? Geweldig. Beide personages zijn weer goed uitgewerkt en hebben een eigen karakter die nog wel eens recht tegenover elkaar kunnen komen te staan. Precies zoals je hoopt als je een boek van Julia Quinn oppakt.

Wat knap is dat de boeken van deze auteur – ondanks dat er in een vrij korte tijd vrij veel boeken van deze auteur (in het Nederlands) zijn verschenen – toch origineel blijven. In dit boek zit dat ‘m vooral in de originele setting. Haar rots in de branding speelt zich vooral af op een piratenschip, wat het weer een stuk anders maakt dan eerder boeken in de serie en waardoor je deze boeken toch steeds maar weer blijft oppakken.

Yes, mijn honger naar de fijne boeken van Quinn is voor eventjes weer gestild met deze heerlijke romance. Dikke aanrader, hoor! Genieten!

Heb jij wel eens een boek van Julia Quinn gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Haar rots in de branding ♥ Auteur: Julia Quinn ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 396 ♥ ISBN: 9789022595756 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Lees hier de recensies van de andere boeken in deze serie:

De onuitstaanbare erfgenaam (Rokesby #1)
Een officier en een heer (Rokesby #2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.