Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan

Als je graag fijne feelgoods leest, dan is de kans groot dat je wel eens een boek van Jenny Colgan hebt opgepakt. Ik heb al haar boeken (in ieder geval de vertaalde) gelezen, maar ik kan nu wel zeggen: haar nieuwste serie is echt mijn ultieme favoriet. Ik las Eindeloos dichtbij, het laatste deel in Happy Ever After-serie en je leest vandaag wat ik ervan vond!

In Eindeloos dichtbij ruilen de stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp – en dat accent! – maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder – en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt?

Zoals ik hierboven al schreef is dit echt mijn favoriete serie van Jenny Colgan. Alle boeken in de serie zijn enorm fijn en dat is met Eindeloos dichtbij niet anders. Colgan weet als geen ander de sfeer waar een boek zich afspeelt – in dit geval een klein dorpje in Schotland en London– ongelofelijk goed neer te zetten. Je dwaalt zelf over de velden, gaat op pad naar de dorpsbewoners, of je baant je juist een weg door de drukte van London. Het is allemaal zo levensecht dat het echt lijkt alsof je er zelf bent.

In het begin had ik een beetje moeite met hoofdpersoon Lissa. Ja, ze heeft wat heftigs meegemaakt, maar de manier waarop ze daar op reageert – zeker als ze net aankomt in Schotland – vond ik een beetje apart. Gelukkig lijkt ze daar vrij snel uit te komen en is ze een lieverd die goed naast Nina en Zoë uit de eerste delen kan gaan staan. Maar ik vond vooral Cormack een geweldige vent. Ik vond het vooral ook leuk dat je dit boek echt vanuit beide personages leest, iets wat in de vorige twee delen iets minder was.

Dit boek deed me echt een beetje denken aan Veel liefs van Beth O’Leary. Niet door middel van briefjes, maar door middel van berichtjes en mailtjes worden Cormack en Lissa langzaam verliefd op elkaar. Die langzame, maar heel geloofwaardige, opbouw was een feestje om te lezen. Tegelijkertijd krijgen alle andere personages een (klein) podium, waardoor je na Op goed geluk en Zoek de zon op niet volledig afscheid hebt hoeven nemen van Zoë, Nina en de rest.

Eindeloos dichtbij is een heerlijke afsluiter van een enorm fijne serie. Niet perse beter dan de voorgaande delen, maar weer origineel en heel fijn om te lezen. Ik kan niet wachten om nog meer boeken van Jenny Colgan te verslinden!

Wat is jouw favoriete boek van Jenny Colgan?

Liefs,
Marleen

Titel: Eindeloos dichtbij ♥ Auteur: Jenny Colgan ♥ Uitgeverij: LS Amsterdam
Aantal pagina’s”: 380 ♥ ISBN: 9789024590988 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.