Onweerstaanbaar – Rebecca Yarros

De afgelopen tijd zijn er – helaas – een stuk minder recensies op Favoritez online verschenen. Door drukte en ook door een klein leesdipje heb ik een stuk minder gelezen dan normaal en tja, boeken die je niet leest kun je ook niet recenseren natuurlijk. Gelukkig las ik tussen de bedrijven door nog wel een paar pagina’s en zo las ik vandaag de prachtige new adult Onweerstaanbaar uit, het laatste deel in de Flight & Glory-serie. Lees snel verder wat ik er van vind.

Josh en Ember hebben samen veel doorstaan: afstand, verdriet, het zware militaire leven. Dat alles heeft Ember nooit echt gewild, want nadat haar vader is omgekomen in Afghanistan heeft zich een angst in haar genesteld die er met geen stok valt uit te slaan. Het laatste wat ze dan ook wil is Josh naar Afghanistan vertrekken, en dat is precies wat er in ‘Onweerstaanbaar’ gebeurt.

Jeetje, Rebecca Yarros heeft het weer geflikt. Ze heeft wederom een prachtige, hartverscheurende roman geschreven waardoor de tranen weer over mijn wangen liepen. Mijn favoriete personages uit het eerste boek waren weer terug en hoe! Ook al is het (hopelijk) voor ons allemaal een ver van je bed show, toch heeft ze het zo herkenbaar, begrijpelijk en mooi beschreven dat je gewoon niet anders kunt dan meeleven, meehuilen en meelachen met de personages.

De boeken in deze serie staan allemaal in het teken van het leven met een militair. Bij de vorige drie boeken kwam er natuurlijk genoeg jargon terug, maar daar had ik niet zoveel ‘last’ van. Bij dit boek viel het me regelmatig op dat Yarros veel militaire woorden en begrippen gebruikte, zonder deze echt goed uit te leggen. Daarom had ik bij een aantal momenten echt geen idee waar ze het over hadden of wat er precies gebeurde. Niet heel belangrijk voor het verhaal op zich (en google is af en toe ook best handig), maar soms wel iets fijner als je helemaal precies voor ogen hebt wat er gebeurt. Net iets meer uitleg en het zou mij nog meer het verhaal in hebben getrokken.

Ik noemde hierboven al dat Yarros het verhaal zo herkenbaar en begrijpelijk heeft beschreven, maar het is vooral allemaal zo ‘echt’. Tijdens het lezen kon ik niet anders dan begrijpen hoe het voor een militairsvrouw moet zijn om met alle uitzendingen, angsten en onzekerheden te leven. Alle angsten waarmee Josh en Ember te maken krijgen spatten gewoon van het papier en benemen je volkomen de adem. De struggles van een relatie opbouwen in zo’n onzekere en heftige periode is ontzettend moeilijk, maar samen zijn ze sterker en de liefde voor elkaar overspoelt je helemaal tijdens het lezen. Ik werd in ieder geval tot diep in mijn hart geraakt door hun verhaal, maar tegelijkertijd door al die andere verhalen die Yarros met deze serie heeft proberen te vertellen.

Mocht je nog niet zijn begonnen met deze serie, doen! Bij elk boek ontmoet je personages die je in je hart zult sluiten en waarbij je ook tegelijkertijd de heftigste gebeurtenissen meemaakt die je als vrouw (of als man), maar kunt meemaken. Yes, ik ben fan en ik kan niet wachten op andere boeken van deze auteur!

Kende jij het verhaal van Ember en Josh al?

Liefs,
Marleen

Titel: Onweerstaanbaar ♥ Auteur: Rebecca Yarros ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 348 ♥ ISBN: 9789401909204 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Zomer & Keuning! 

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.