In het diepe – Estelle Maskame

Ja, hallo, daar ben ik weer! Wat heeft het lang geduurd (oké, het was maar een kleine twee weken, maar het voelde veel langer) dat ik een boek uitlas! Een (heel fijne) stedentrip Praag kwam er tussendoor, waar ik heel weinig heb gelezen. Tel daarbij een zware griep waarbij ik compleet geen zin en energie had om te lezen (zo zwaar dus) en ik heb de afgelopen twee weken amper een boek aangeraakt. Shame! Maar vandaag, eindelijk weer een recensie! Je leest wat ik van In het diep vind, het nieuwste boek van de nieuwe Estelle Maskame! 

Een jaar geleden viel MacKenzie als een blok voor de scheve glimlach van Jaden. Maar nu is alles anders. Een tragisch ongeluk heeft Jadens familie verwoest. En ondanks haar gevoelens kan Kenzie het niet aan om nog een familietragedie te doorstaan met Jaden. Dus loopt ze van hem weg. Maar als ze hem na een jaar toevallig weer tegenkomt, realiseert ze zich dat ze haar gevoelens voor hem niet langer kan negeren. Maar zal MacKenzie de sprong in het diepe durven te wagen?

Zoals je in mijn recensies van de DIMILY-serie kon lezen ben ik echt fan van deze boeken. Ze zijn een heerlijke guilty pleasure en heerlijke boeken, vooral in de zomer. Ik was dan ook erg benieuwd naar een nieuw verhaal van deze auteur. Zou ze mij weer verbazen met een fijn verhaal, geschreven door zo’n jonge auteur? En ze deed het weer: In het diepe is een lief, klein en vooral schattig verhaal. Er komen verdrietige momenten in voor, maar het is vooral een verhaal over een paar over elkaar (opnieuw) vinden.

Maar hoe fijn ik het kleine en schattige verhaal ook vond, de schrijfstijl deed echt heel veel af aan mijn leesplezier. Waar ik bij DIMILY echt door het verhaal heen schoot en niet kon stoppen met lezen vond ik de schrijfstijl echt niet bijzonder. Ik vind het ook een beetje moeilijk te geloven dat het door een zelfde persoon is geschreven. Waar je bij haar eerdere boeken niet echt merkte dat het door een jong persoon is geschreven, merkte ik bij het lezen van In het diepe echt dat het door een jonge auteur (en vooral door een meisje) is geschreven. Het is een amateuristische schrijfstijl, met veel herhaling en waarbij er ontzettend veel (te veel eigenlijk) beschreven wordt. Erg jammer, want juist de schrijfstijl was in DIMILY echt een groot pluspunt!

Tijdens het lezen was het voor mij al vrij duidelijk dat dit boek niet meer dan drie sterren zou krijgen. Totdat Maskame opeens met een wel heel verrassende plottwist kwam! Ik zag dit moment absoluut niet aankomen en het verraste me echt positief. Het kwam niet uit de lucht vallen, maar ze wist je gewoon echt goed op het verkeerde been te zetten. I like!

In het diepe was misschien niet helemaal wat ik ervan verwachtte, maar ik heb zeker genoten tijdens het lezen. Vooral de plottwist tegen het einde was echt fijn. Als je genoten hebt van DIMILY zul je dit fijne verhaal ook zeker waarderen. Veel leesplezier!

Heb jij al iets van Estelle Maskame gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: In het diepe ♥ Auteur: Estelle Maskame ♥ Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 296 ♥ ISBN: 9789048842575 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen. Dankjewel uitgeverij Moon! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.