De nobele valsspeler – Evie Dunmore

Een van de fijnste series qua historische romans in de serie van Evie Dunmore. Inmiddels is het laatste en vierde deel verschenen, namelijk het verhaal over Catriona. Vandaag lees je mijn recensie!

In De nobele valsspeler, het vierde en laatste deel in Evie Dunmore’s onweerstaanbare en succesvolle serie De vrouwen van Oxford, heeft Catriona Campbell behoorlijk wat aan haar hoofd: een noodlijdend landgoed, een academisch writer’s block en een spannende tijd voor de Engelse vrouwenrechtencampagne. Het laatste wat ze dus wil is gastvrouw spelen voor haar vaders (woest aantrekkelijke) collega. Natuurlijk droomt ze van de liefde, maar op dit moment gaat haar carrière voor.

Elias Khoury heeft op zijn beurt heel andere plannen op Oxford, en Catriona verleiden zou de sleutel tot zijn succes kunnen zijn. Maar zo makkelijk geeft ze zich niet gewonnen, en al snel komen zijn goed uitgedachte plannen in gevaar…

Ik heb echt enorm genoten van de eerste drie delen en ik keek dan ook enorm uit naar het laatste deel. Helaas vond ik dit echt een tegenvaller, zeker in vergelijking met de andere delen in de serie. Alles voelde heel erg vlak en ik voelde amper een band met de hoofdpersonen. Waar de chemie tussen de hoofdpersonages in de andere delen echt van de pagina’s spat, ontbreekt die chemie in De nobele valsspeler echt compleet. Zo jammer, want ik was best wel heel nieuwsgierig naar Catriona.

Vooral het begin was ook behoorlijk saai? Het voelde soms alsof ik een geschiedenisboek met een vleugje romance aan het lezen was. In de andere boeken zit natuurlijk behoorlijk wat geschiedenis en feminisme, maar ik vond het hier net niet lekker uitgewerkt. De vaart ontbreekt in de eerste 150 pagina’s, waardoor dat deel best een kluif is om je doorheen te worstelen.

Wel vond ik de invalshoek van Elias heel erg tof. Juist met die andere achtergrond krijgt de serie een toffe laag, zeker in die periode van de geschiedenis. Zijn culturele achtergrond zorgde bij mij voor veel leesplezier en maakte dit deel ook wel origineel. Ik vond hem goed uitgewerkt. Wat ik wel tof vond aan dit laatste deel, is dat je gedurende het boek nog een heel klein inkijkje krijgt in de levens van de andere personages. Ook het einde is perfect gekozen! Ik vind het jammer dat ik dit laatste deel een tegenvaller vond, maar ik ben ook een beetje sad dat deze serie nu voorbij is.

Heb jij deze serie al gelezen? Heb je een favoriet deel?

Liefs,
Marleen

Titel: Een nobele valsspeler ♥ Auteur: Evie Dunmore ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 418 ♥ ISBN: 9789401621946 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander Uitgevers!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.