Voorjaar 2018: Boeken om naar uit te kijken

Yes, ze zijn er weer: de voorjaarscatalogi van heel veel leuke uitgeverijen in Nederland. De afgelopen weken heb ik alle catalogi doorgespit en een (enorm) verlanglijstje gemaakt. Ik was al niet bang om mijn reading challenge in 2018 te zullen halen, maar met al die toffe titels die de komende maanden gaan verschijnen is het al helemaal een eitje (ik moet ze natuurlijk nog wel lezen, haha). Nou, pak je verlanglijstje er maar bij en schrijven maar!

Bij Best of YA verschijnen twee hele toffe titels. Allereerst verschijnt in februari het vervolg op Onverschrokken van Lesley Livingston, namelijk Onoverwinnelijk. De recensie van het eerste deel is hier (nog) niet op de blog verschenen, maar rond de verschijningsdatum van deel 2 zal ik dat zeker doen. En yes, in mei komt een novelle van de Hof van doorns en rozen-serie van Sarah J. Maas! Yes, yes, YES! We kunnen toch nog een keer mee genieten met de avonturen van onze favoriete personages, I can’t wait!
Wil je de hele catalogus van Best of YA bekijken? Dat kan hier.

Ook bij Young & Awesome verschijnen drie (waarschijnlijke) toppers! Alle drie de titels verschijnen op 16 mei, dus je kunt in één keer naar de boekwinkel als je wilt! 😉 Zo verschijnt Empress, het vervolg op Diabolic, van S.J. Kincaid. Ik heb het eerste deel nog niet gelezen, maar hij staat in de kast dus ik ga ‘m zo snel mogelijk lezen. Ook komt er een nieuw boek van Krystal Sutherland, Een bijna definitieve lijst van nachtmerries. Het lijkt me echt een prachtig verhaal en ik denk dat ik naar dit boek het nieuwsgierigst ben. Als laatste staat ook Ash Princess van Laura Sebastian in hun catalogus.
Wil je de hele catalogus van uitgeverij Leopold bekijken? Dat kan hier. De catalogus van Y&A vind je helemaal achterin. 

Blossom Books was iets later met hun catalogus, maar het was zeker het wachten waard!  Wat dacht je van De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz die in februari verschijnt? Of Everless van Sarah Holland (februari)? En yes, ook een nieuw deel in de Vrees me-serie van Tahereh Mafi (maart)! Mijn verlanglijstje is in ieder geval gevuld en stiekem huilt mijn portemonnee. O, en wist je dat Blossom Books met zelfgemaakte thee komt? Zoals je in de catalogus kunt zien komen ze met echte ‘Bookish Blends’! Hoe tof?!
Wil je de hele catalogus van Blossom Books bekijken? Je vind ‘m hier

Ik denk dat Uitgeverij Fontein mijn favoriete uitgeverij is de komende maanden. Ze komen met zoveel mooie titels! Bij Young adult staat het derde deel van De Royals op de planning. Geheimen van Erin Watt verschijnt op 13 maart (ik ga denk ik een winterslaap houden tot dan). Ook ben ik heel nieuwsgierig naar Showstopper van Hayley Barker (13 februari). Ook al ben ik niet zo’n hele grote fan van het circus, toch heeft de flaptekst mij ontzettend nieuwsgierig gemaakt.
De complete catalogus van Fontein vind je hier.

De vorige keer had ik niet de catalogus van Harper Collins gezien, maar nu gelukkig wel! Ik kijk uit naar Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi, De verborgen geschiedenis van ons van Jessi Kirby en De happiness-goeroe van Jette Schroder. Deze boeken verschijnen respectievelijk op 30 maart, 28 maart en 22 mei.

Verder kijk ik nog uit naar de volgende YA’s:

 • Mijn versie van jou van Christina Lauren | verschijnt 20 maart bij Uitgeverij Q
 • Op zoek naar van Ava Delleira | verschijnt op 10 mei bij Luitingh Sijthoff 
 • Toren van de Dageraad van Sarah J. Maas | verschijnt op 26 februari bij Boekerij 

Dacht je dat mijn YA-verlanglijstje lang is in het voorjaar? Think again! Ook bij de feelgoodafdeling verschijnen zoveel mooie pareltjes dat ik denk maar een maand vakantie moet nemen! Bij Boekerij alleen al verschijnen er 7 titels die ik graag zou willen lezen. Voor het gemak zet ik ze maar even op een rijtje.
Wil je de hele catalogus van Boekerij bekijken? Je vindt ‘m hier

 • Alleen voor jou van Luke Allnutt | verschijnt op 1 februari
 • Royal Passion van Geneva Lee | verschijnt op 6 februari
 • Duingras & Stormwind van Jackie van Laren | verschijnen op 12 februari
 • Nu even niet van Marian Keyes | verschijnt op 17 april
 • Wanneer je maar wilt van Jennifer Probst | verschijnt op 8 mei
 • Royal Desire van Geneva Lee | verschijnt op 8 mei

Bij Uitgeverij Fontein verschijnt, zoals ik hierboven al zei, een prachtpareltje, namelijk het derde deel in de Voor jou-serie van Jojo Moyes! ♥ Van mij verschijnt op 27 februari en ik kan nu al niet wachten! Heb je de andere delen van deze serie nog niet (gelezen)? Foei! Gelukkig helpt Fontein een handje met een paar prachtige herdrukken! Hebben!

Fan van New Adult? In het voorjaar verschijnen zulke mooie titels! Zo verschijnen bij Zomer & Keuning nieuwe boeken van Colleen Hoover (Nooit meer op 20 maart) en van Jennifer L. Armentrout (Het probleem met voor altijd op 18 april). Deze boeken staan heel hoog op mijn wishlist, dat begrijp je! Ook verschijnt er een nieuw boek van Gaby Rasters, Nooit meer bang. Ik heb nog niet eerder een boek van deze auteur gelezen, maar de flaptekst maakte me erg nieuwsgierig. Lees hier de catalogus van Z&K. Bij Uitgeverij Q verschijnt de NA De deal van Elle Kennedy (1 mei). Dit boek heeft al veel internationale fans, dus ik ben heel benieuwd of ik ook zo dol op het boek zal zijn. Hier vind je de catalogus van Uitgeverij Q. 

Bij Karakter Uitgevers verschijnen twee nieuwe boeken van Abbi Glines: Op 15 februari verschijnt Alleen voor nu en op 16 april Als een herinnering. Vooral naar die laatste titel ben ik erg benieuwd, aangezien mijn favoriete personages uit de Rosemary Beach-serie nu een stuk ouder zullen zijn! Op 16 april verschijnt er ook een nieuwe Rachel Gibson, Op de vlucht. Niet een boek om enorm naar uit te kijken, maar wel heel fijn voor tussendoor!

Andere boeken om naar uit te kijken:

 • De flirtcursus van Laura de Koning | verschijnt op 1 februari bij Ambo | Anthos
 • Ik verslind je van Christina Lauren | verschijnt op 26 februari bij Xander Uitgevers
 • Onafscheidelijk van Juliet Butler | verschijnt op 27 februari bij Harper Collins
 • Waarschijnlijk is het liefde van P.Z. Reizin | verschijnt op 9 maart bij Luitingh Sijthoff
 • Het appartement aan Central Park van Fiona Davis | verschijnt op 22 maart bij Ambo | Anthos
 • Stuur me een berichtje van Jill Mansell | verschijnt op 27 april bij Luitingh Sijthof

Genoeg boeken om naar uit te kijken en je verlanglijstje te vullen! Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

8 reacties

 1. Wat een geweldige lijst! Ik heb ook al een aantal boeken waar ik bijna niet op kan wachten. Zoals Bali van Kiki van Dijk, de twee nieuwe boeken in De zeven zussen-reeks, de NA’s van Colleen, Jennifer en Gaby. Voor mij van Jojo en zo kan ik ook nog wel even doorgaan. 🙂 Veel te veel en dat alleen al in het voorjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.