The Empress – S.J. Kincaid

Het boek The Diabolic stond al een hele tijd ongelezen in mijn kast voordat ik erin begon. In eerste instantie zou deze dystopische YA een standalone zijn en dat sprak me erg aan. De meeste YA’s zijn tegenwoordig een serie en dat is niet altijd nodig. Echter besloot auteur S.J. Kincaid er nog een vervolg aan te maken en daar was ik stiekem toch wel heel erg nieuwsgierig naar. Ik mocht een recensie-exemplaar van Young & Awesome ontvangen en vandaag lees je mijn recensie.

Wat gebeurt er met een levensgevaarlijk meisje op de troon? Tyrus en Nemesis zijn de nieuwe keizer en keizerin van de ruimte. Maar niet iedereen is blij met twee tieners op deze machtige positie… en al helemaal niet met Nemesis. Ze ziet eruit als een doodgewoon meisje, maar schijn bedriegt: ze is gemaakt om te doden. Nemesis wil Tyrus beschermen met alles wat ze in zich heeft – desnoods met haar leven.

Ik had The Diabolic nog redelijk in mijn hoofd, maar The Empress begint ontzettend fijn met een korte samenvatting van het eerste deel. Zo kom je gelijk in het verhaal en begin je niet met vragen. Echter duurde het alsnog behoorlijk lang voordat ik het in het verhaal kwam. In de eerste honderd pagina’s gebeurde er niet zoveel en was ik heel erg bang dat The Empress een herhaling zou worden van The Diabolic en las eerlijk gezegd die eerste 100 pagina’s met behoorlijk veel tegenzin, helaas. Nemesis is ongelofelijk eigenwijs (niet perse een slechte eigenschap), maar soms zelfs op het domme af.

Maar dan… Jeetje, dan wordt het toch een portie spannend, haha. Ongelofelijk hoe het verhaal draait vanaf ca. 100 bladzijdes. Het is ongelofelijk hartverscheurend en schrijnend en de emoties zijn zo goed overgebracht. Dit boek bracht zo veel feels over, niet normaal. Ik vind het verschrikkelijk hoe S.J. Kincaid bepaalde twists in het verhaal heeft gezet, maar enkel omdat mijn hart dat echt niet aan kan. Ze zijn namelijk echt ontzettend goed verwerkt en zetten je constant op het verkeerde been. En mensen, dat einde, kan echt niet! Wanneer komt deel 3?

Misschien komt het omdat ik inmiddels gewend ben geraakt aan de hele wereld waarin The Diabolic en The Empress zich afspelen, maar in dit deel kwam alles veel beter op mij over. Het is nog steeds heel astrologisch en heel af en toe duizelde het me soms een beetje, maar de wereld werd wel echt heel mooi geschetst. Als deze serie ooit verfilmd gaat worden gaat het er (hopelijk) zo fantastisch uit zien met alle ruimteschepen en sterren. Luf it!

Even was ik bang dat The Empress na The Diabolic een enorme tegenvaller zou worden, maar na de eerste 100 pagina’s werd het zo fantastisch! Ik ben nog steeds niet helemaal bijgekomen van alle emoties die op me af kwamen tijdens het lezen en kan nu echt niet meer wachten op het derde deel! Deze serie is voor mij een echte must read!

Zou je The Empress graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: The Empress ♥ Auteur: S.J. Kincaid ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 416 ♥ ISBN: 9789025874698 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Young & Awesome! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.