Boeklancering ‘Carve the Mark’ in Amersfoort

Een tijdje geleden las ik via social media dat in januari de boeklancering van het nieuwste boek van Veronica Roth georganiseerd zou worden. De locatie zou een prachtige boekhandel in Amersfoort zijn, dus ik bestelde al snel mijn kaartje. Heel wat jaren geleden las ik Divergent-serie en (ondanks dat ik het einde van de serie verschrikkelijk vond), vond ik de serie wel heel tof. Het heeft even geduurd, maar Veronica Roth schreef een nieuw boek en die wilde ik natuurlijk ook lezen! Vandaag deel ik een verslagje van de avond. 

Een dag voor de lancering kreeg ik een leuk berichtje van Hebban. Ondanks dat ik nu bij de Hebban Feelgood Club van 10 hoor, mocht ik – als een soort afscheid – nog voor de YA-page naar de boeklancering van Carve the mark. Samen met een andere clubgenootje, Manon, reisde ik af naar Amersfoort.

Manon en ik hadden iets eerder afgesproken en waren iets te vroeg bij boekhandel Veenendaal. Gelukkig mochten we – omdat we van Hebban waren – naar binnen, zodat we niet in de kou stonden te wachten. We keken even rond (wat een prachtige winkel!) en namen onze goodiebag in ontvangst. Al gauw werden de rest van de mensen binnengelaten en precies om 19:00 uur begon het programma.

Is het boek geen beauty?

Het programma begon met een praatje van marketeer Jessie, waarna acquirerend redacteur Suzanne iets vertelde over het proces en natuurlijk over het boek. Daarna interviewde Nanouk vertaalster Maria Postema. Dit was ontzettend leuk en geeft je toch nog een extra kijkje achter de schermen. Zeker met zo’n boek als Carve the Mark, waarbij zeer waarschijnlijk heel veel exemplaren over de toonbank gaat is het natuurlijk wel belangrijk om een goede vertaling te hebben. Na het interview was het tijd om rond te lopen, boeken te kopen en om gezellig met andere boekenwurmpies te kletsen. Je kon een tatoeage laten zetten, er was een fotohoekje en ook kon je meedoen met een quiz waar je toffe prijzen kon winnen. 

Samen met Manon liep ik door de winkel en liet mijn TBR-lijstje groeien en groeien. Ik heb geen boek gekocht (schouderklopje voor mezelf), maar mijn wishlist is wel degelijk gegroeid. Helaas hebben we allebei niets gewonnen bij de quiz, maar wel hebben we een leuke foto laten maken in het fotohoekje (foto komt nog, denk ik!).

Op het event waren niet veel bekenden en ik kende – naast Manon natuurlijk – verder niemand. Ik vond het jammer niet dat er niet wat meer bloggers waren, ik had graag nog even willen kletsen.

Ik heb een ontzettend leuke avond gehad en kreeg een hele toffe goodiebag mee naar huis! In de foto hieronder zie je wat er allemaal in zat! Note: De uitgever had in een klein aantal boeken een gesigneerde plate gedaan en ik was een van de gelukkigen die een exemplaar had! Happy me! 🙂 

Bij deze wil ik de uitgeverij, boekhandel Veenendaal en natuurlijk Hebban bedanken voor de te gekke avond (en het boek!). Ik ga heel snel in het boek beginnen en natuurlijk lees je de recensie binnenkort op Favoritez!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.