Onze reisplannen in 2019

Een nieuw jaar is van start gegaan en hopelijk wordt het een jaar vol met mooie reizen. De eerste reis is al geboekt, maar we zijn ook al druk aan het plannen voor een grote reis dit najaar. Twee weken geleden bezochten we de vakantiebeurs in Utrecht, op zoek naar nieuwe reisinspiratie en vandaag vertel ik je alles over onze plannen. Ga je mee? 

Porto & Lissabon
Onze eerste trip dit jaar staat al vrij snel gepland, namelijk begin maart! In maart vertrekken we voor een week naar Portugal waar we twee stedentrips combineren. Onze reis begint in Lissabon waarna we na 4 dagen met de trein doorreizen naar Porto. Naar beide steden ben ik heel erg nieuwsgierig, maar stiekem kijk ik toch iets meer uit naar Porto. Op dit moment heb ik nog geen specifiek lijstje met dingen die we op deze trip willen doen, maar gelukkig hebben we nog even om ons voor te bereiden. Ik ben in ieder geval van plan om Sintra (in de buurt van Lissabon) te bezoeken en de prachtige boekwinkel in Porto. Heb jij nog tips voor deze twee steden? Die zijn altijd welkom natuurlijk!

Roadtrip in de zomer
Deze is nog niet helemaal zeker, maar ik hoop zeker dat we dit kunnen realiseren. Afgelopen zomer reden we met de auto eerst naar het Champagnegebied en vervolgens nog voor een paar dagen naar Parijs. Hoewel ik echt geen fan ben van autorijden is me dit echt heel erg meegevallen, dus ik zou een soortgelijke trip graag willen herhalen komende zomer. Het Champagnegebied hebben we echt in ons hart gesloten en willen we nog een keer bezoeken. Met welke stad we het willen combineren is nog niet helemaal zeker, maar ons oog is tot nu toe gevallen op Straatsburg of Luxemburg. Nu al zin om hiervoor in de auto te stappen!

De grote reis van 2019 gaat naar…
… Waarschijnlijk naar Zuid-Afrika! Dit land staat al heel erg lang op ons bucketlist en hoogstwaarschijnlijk wordt het dit jaar dan echt werkelijkheid! De afgelopen weken hebben we verschillende bestemmingen de revue laten passeren en we gingen naar de Vakantiebeurs met twee bestemmingen, namelijk Zuid-Afrika en de Verenigde Staten (de Westkust om precies te zijn). Al gauw hadden we ter plekke op de beurs deze bestemmingen al verworpen en gingen we op zoek naar nieuwe reisinspiratie. Al gauw stonden de Filipijnen en Japan hoog op het lijstje en vol zin gingen we met deze twee landen naar huis.

Maar bij thuiskomst bleek al snel dat Filipijnen toch niet echt is voor ons zouden zijn. Ja, het ziet er echt fantastisch uit en wie weet gaan we er ooit nog een keertje heen, maar voor nu is het denk ik niet wat we zoeken in een reis. Japan staat wel hoog op ons lijstje, maar de periode wanneer we weg willen (september-oktober) is net niet helemaal goed en een reis door Japan is niet goedkoop, dus zetten we dit land nog eventjes in de kast.

Hoewel we het ontzettend leuk hebben gehad op de Vakantiebeurs voegde het dus niet heel veel toe aan specifieke inspiratie voor dit jaar. Uiteindelijk hebben we nu (zo goed als) besloten om dit najaar naar Zuid-Afrika te gaan voor zo’n drie weken. En. daar. hebben. we. nu. al. ZOVEEL. ZIN. in! We hebben al verschillende dingen opgeschreven die we graag willen doen en nu is het eigenlijk nog vliegtickets boeken en hotels reserveren, can’t wait!

En verder?
Vooralsnog zijn dit onze concrete (en enige) plannen voor dit jaar. Op dit moment ben ik op zoek naar een (fulltime) baan en het hangt er allemaal een beetje vanaf wanneer ik echt ergens aan de slag mag gaan. Reizen kost nu eenmaal geld en met een fulltime baan zal het allemaal wat makkelijker worden om er bijvoorbeeld nog een stedentripje tussen de stoppen. We hebben in ieder geval genoeg mooie tripjes en reizen in het vooruitschiet dit jaar om naar uit te kijken!

Heb jij al plannen voor dit jaar? Waar zou jij nog graag heen willen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. En ligt de route/reis in Zuid-Afrika al vast? Anders kan ik je wellicht nog wel van advies zijn…sinds 1999 gaan wij minimaal een keer per jaar naar Zuid-Afrika dus ik heb wel wat ervaring 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.