This month’s Favoritez #39 – November 2019

Kun je geloven dat we alweer in december zitten? November is voor mij echt voorbij gevlogen en nu zitten we alweer in de laatste maand van het jaar. November was voor mij een maand vol met gezellige dates, mijn verjaardag en twee challenges. Vandaag vertel ik je alles over maand 11 en hoe die challenges zijn afgelopen! Lees je mee?

Ik heb twee jaar bij Starbucks gewerkt en daar heb ik een aantal hele leuke mensen leren kennen. Met een aantal heb ik nog steeds regelmatig contact! Ik sprak eindelijk weer een keertje met Ellen af en we gingen lunchen in Deventer. Voor mij een nieuwe plek, maar ik heb genoten van No.11! Echt een aanradertje als je in Deventer bent, hoewel net iets duurder dan normaal. En ook met Ellen was het supergezellig!

Ik wilde al een tijdje de limited edition cheesecake van Ohmyfoodness uitproberen dus ik haalde de bakmix van de speculaaas karamel cheesecake in huis. Alleen heb ik de verkeerde springvorm gebruikt, haha! Hij was wel echt mega lekker, maar alleen heel erg plat. Dus een soort cheesecakekoek, haha!

Vin en ik besloten om een spontane middag een taartje in de stad te eten en vervolgens naar de middagvoorstelling te gaan. We aten cheesecake bij Eigenwijs op de Brink (zo lekker!) en gingen naar Last Christmas, love it!

Ik hou van kerstmuziek en wat mij betreft is het nooit te vroeg om daar mee te beginnen. Daarom luisterde ik begin november al lekkere kerstliedjes op het werk!

In november was het ook tijd voor het Zin in Feelgood event van Luitingh Sijthoff en Bookspot en ik mocht met lieve Janneke mee! Van te voren gingen we eerst met z’n tweetjes lunchen en daarna gezellig naar het evenement. Het was een event met Jill Mansell, Jenny Colgan, Lisette Jonkman en Tamara Haagmans. Er was een podiumprogramma, je kon boeken kopen en natuurlijk je boeken laten signeren! Zo leuk om dat samen met lieve Janneke te doen!

Nu het zo koud is komt Mango minder binnen, maar hij speelt nog steeds veel buiten als we thuis zijn! Hij zit dan regelmatig in de vensterbank naar binnen te loeren, haha!

Op een woensdagmiddag ging ik met mama lunchen in Oldenzaal en kraamschudden bij een kennis. Helemaal geen slechte manier om je vrije dag te spenderen! 😉

En toen kwam daar plotseling best wel goed nieuws op werkniveau. Zoals je misschien wel weet werk ik sinds maart van dit jaar voor de IND in Almere. We wachten al die tijd al op de Brexit die er nog steeds niet is, dus we zitten regelmatig te zoeken naar nieuw werk. Toen kwam daar opeens de kans op naar Schiphol of Zwolle te gaan en dat liet ik me geen twee keer zeggen, haha! Zwolle is veel dichterbij, dus daar gaf ik me voor op. En ik mag naar Zwolle! Inmiddels zit ik daar nu al bijna twee weken en het bevalt heel goed. De reistijd is zoveel chiller, al gaat het ook wel weer heel erg ten koste van mijn leestijd. Ik werk nu 3,5 dag en heb vanaf donderdagmiddag weekend, zo fijn!

Halverwege november hadden we een heel druk weekend, of vooral een hele drukke zaterdag. We hadden een kinderverjaardag, gingen bij mijn tante’s nieuwe huis kijken, tussendoor even snel ergens een broodje eten, boodschappen doen in Duitsland, bij mijn ouders eten en ‘s avonds naar een konijnententoonstelling. Ik maakte zelfs een nieuw vriendje! Is dit bovenstaande konijntje geen schatje? En dat allemaal op één dag, haha! We waren best blij om ‘s avonds weer thuis te zijn, haha!

Voor het nieuwe werk in Zwolle moest ik eerst twee dagen voor een cursus naar Schiphol! Helaas niet op Schiphol zelf, maar in Badhoevedorp. Wel kwam ik elke ochtend en middag aan midden in de vertrekhal en daar hangt altijd zo’n fijn sfeertje! Ik hou echt van Schiphol, hoor!

En toen ging ik naar Zwolle! De sfeer is daar heel anders, maar wel heel fijn. Zoals ik hierboven al schreef is de reistijd een stuk korter en daardoor lees ik een stuk minder onderweg. Een beetje jammer, maar ik hou wel veel meer vrije tijd over!

Vorige maand vierde ik mijn 24e verjaardag. Voor het eerst in jaren vierde ik mijn verjaardag ook daadwerkelijk. Ik had twee taarten gemaakt (eigenlijk drie, maar de derde was helaas mislukt) en ik kreeg visite! ‘s Middags kwam Janneke langs (zo lief, want ze komt van ver!) en ‘s avonds kwamen mijn (schoon)ouders, oma, oom en tante en Laure! Vet gezellige middag en avond gehad, dankjewel allemaal!

Eerder dit jaar ging ik met Anouk een dagje naar Den Bosch en tot dat moment was ik nog nooit in deze stad geweest. Ik besloot gelijk toen een nachtje weg te boeken rondom mijn verjaardag en vorige week was het dan zover! Vrijdag gingen we de stad in om een beetje te shoppen, te lunchen, dat soort dingen. De volgende dag wilden we doorrijden naar Nijmegen om daar nog even de stad in te gaan, alleen viel die dag een beetje in het water. De auto startte ‘s ochtends niet, waardoor we uiteindelijk na de pechhulp gelijk doorreden naar huis. Jammer, maar gelukkig hebben we nog een aantal toffe uitjes in het vooruitzicht in december!

Je kunt het bijna niet gemist hebben, maar afgelopen vrijdag was het Black Friday. In Deventer werd voor de tweede keer Shopping Night georganiseerd waarbij de winkels tot 22:00 open zijn, er overal kraampjes staan en er mooie lichtbeelden door de stad staan. Wij gingen redelijk vroeg en hebben ergens koffie gedronken, een beetje gewinkeld en vooral een beetje door de stad geslenterd. Ik vond de kraampjes een beetje tegenvallen, maar de lichtbeelden waren tof! De giraffen bovenaan het artikel stonden op het Grote Kerkhof naast de kerk!

We hebben nog steeds onze Vue Movie Pass en gingen weer een aantal keren naar de film! De Sneak viel twee keer enorm tegen (we zijn na 5 minuten weggegaan), maar de andere twee keren was de films tof. Hier een overzichtje van de gekeken films: Doctor Sleep (SNEAK, na vijf minuten vertrokken), Last Christmas (3***), Zombieland: Douple Tap (SNEAK, na vijf minuten weggegaan), The Good Liar (SNEAK, 4****), Can You Keep A Secret (SNEAK, 4****), Frozen II (5*****). Ik vond Frozen II echt enorm tof, en Can You Keep A Secret, de boekverfilming van Sophie Kinsella vond ik ook verrassend goed! Allebei mega aanraders!

Tja, die challenges… Ik besloot deze maand mee te doen aan NaNoWriMo, de maand waarin je 50.000 woorden van een (nieuw) boek moet schrijven. Enorme mislukking, want ik schreef helemaal niets! Ik ga het excuus ‘geen tijd’ er tegenaan gooien, want het was gewoon een hele drukke maand. Daarnaast deed ik ook mee aan No Spend November, een maand waarin je enkel geld uitgeeft aan dingen die moeten, dus geen extra dingetjes, zoals koffie, een shirtje, etc. Het begin van de maand ging echt goed. Ik haalde geen koffie op het werk in de pauze, kocht niets op het station. Maar vanaf de helft ging het behoorlijk mis. En eigenlijk is dat wel prima. Het doel van de maand was om meer inzichten te krijgen in je uitgaven en dat is in principe wel gelukt. Ik ga iets zorgvuldiger om en denk (deed ik sowieso grotendeels al) waaraan ik mijn geld uitgeef. Toch kan ik je zo’n maandje van harte aanbevelen!

Zo, een behoorlijk lang artikel vol leuke dingetjes en nieuws! December wordt al net zo druk, met evenementen, een musical, theater, een nachtje weg, dates met lieve vriendinnen, etentjes, kerst en natuurlijk London! Laat de laatste maand maar komen!

Hoe was jouw november? Heb je leuke dingen gedaan?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.