Boekwinkel de Overkant – Julia Sprang

Een tijdje geleden ontving ik van Loft Books, de e-book only uitgeverij van Ambo Anthos een mailtje over Boekwinkel De overkant, het debuut van Julia Sprang. De cover vond ik een feestje om te zien en de flaptekst beloofde ook veel goeds. Ik begon vol goede moed en vandaag lees je of ik dit een aanrader vind.

Anouk is na een heftige periode in haar leven naar het eiland gekomen om zichzelf weer te vinden. Met haar ex Robert woonde ze in een enorm pand in het centrum van Utrecht. Hij was strafrechtadvocaat en zij hr-manager, allebei zeer succesvol, maar het bleek dat hij een dubbelleven leidde. Anouk besloot Robert aan de kant te zetten en zegde haar baan op. Ze probeert alles wat er is gebeurd te verwerken en denkt daarbij vaak aan haar overleden moeder. Haar droom is om een boekwinkel te beginnen waar mensen ook gezellig koffie kunnen komen drinken. Ze heeft een pand gekocht en alle plannen liggen klaar, en de openingsdatum nadert met rasse schreden. Zal het haar lukken om alles op tijd af te krijgen? Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Stefan, een weduwnaar uit de buurt met een jonge dochter, zet alles op alles om Anouk te helpen met haar winkel. Heeft Anouk straks niet alleen een nieuwe winkel, maar ook een nieuwe liefde?

Ik vind het heel erg jammer, maar ik heb dit boek met zoveel tegenzin gelezen. Ondanks de ‘slechts’ 177 pagina’s heb ik een aantal keren op het punt gestaan om het boek niet uit te lezen. Ik vond het echt een enorme tegenvaller. Er gebeurt namelijk niets en het boek hangt van herhaling en herhaling in elkaar. Het idee vond ik enorm tof, maar het schort gewoon teveel aan de uitwerking. Ik vond het idee van iemand die compleet opnieuw wil beginnen en die een boekwinkel/koffiezaakje begint echt heel erg leuk. Maar het enige wat er gebeurt is een beetje klussen en lieve eilandbewoners die komen helpen. That’s it!

Daarnaast vond ik ook dat de twee personages enorme zeuren waren. Je leest het boek vanuit twee perspectieven, vanuit Anouk en vanuit Stefan. Ik ben normaal gesproken echt fan waarbij je boeken leest vanuit zowel haar als zijn perspectief. Maar ik zie echt het nut niet in van Stefan als personage. Ik heb regelmatig mijn e-reader door elkaar willen schudden om Stefan een schop onder zijn kont te geven. Wat een slappe dweil is hij, zeg, zo zonde! Daarnaast probeert de auteur een bepaalde spanning in het boek te leggen, maar zie je de ‘verrassingen’ van ver al aan komen.

Ik weet dat het het een eerste deel in een serie is, maar zelfs voor een eerste deel gebeurde er niets. Ik hou ervan als een relatie langzaam wordt opgebouwd, maar als personages amper een gesprek met elkaar hebben gevoerd, haak ik af. Nee, helaas, Boekwinkel De overkant was echt niet mijn ding. Ik laat de volgende delen dan ook aan mij voorbij gaan. Jammer, maar het is niet anders!

Ik vind het helaas geen aanrader. Misschien vind jij ‘m tof, maar ik vond het beetje zonde van mijn tijd. Mocht je ‘m willen proberen, het boek is te lezen via Kobo Plus of te bestellen via de link hieronder! 😉

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Boekwinkel De overkant ♥ Auteur: Julia Sprang ♥ Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 177 ♥ ISBN: 9789047204732 ♥ Waardering: **
Ik heb dit boek als digitaal recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Loft Books! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.