Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh

Toen ik nog maar net was begonnen met Favoritez kreeg ik een hele toffe uitnodiging van uitgeverij De Fontein. Of ik wilde komen lunchen met Clare Mackintosh? Eh, ja tuurlijk! Haar tweede thriller Ik zie jou was mijn kennismaking met deze auteur en het smaakte gelijk naar meer. Intussen staan haar andere twee thrillers ook in de kast (ongelezen, want wie heeft er tijd?), maar nu is deze dame terug met een roman. En wat voor eentje! Mijn recensie van het prachtige Een onmogelijke keuze lees je nu!

Pip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan. Pip wil de behandeling stoppen. Max wil deze voortzetten. Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt.
Dit verhaal vertelt hun levens zoals ze hadden kunnen zijn.

Nadat ik de flaptekst had gelezen wist ik gelijk al dat dit een enorm emotioneel en heftig boek zou worden. Ik wist op voorhand al dat het bijna onmogelijk was om dit boek niet in mijn hart te sluiten. Je zou kunnen zeggen dat dit me voor het lezen al bijna bevooroordeeld maakte, maar het is ook echt zo fijn om zo een boek in te gaan. Vanaf de allereerste pagina zat ik zo enorm in het boek en heb ik non stop een enorme brok in mijn keel gehad. De enige reden dat ik niet heb zitten huilen is dat ik het boek grotendeels in de trein heb gelezen. En zelfs op die momenten had ik er moeite mee.

Een onmogelijke keuze is een boek gebaseerd op een gebeurtenis in het eigen leven van de auteur. Dat had ik continu in mijn achterhoofd en dat brak ook continu mijn hart. Ik kan me heel goed inleven als ik fictie lees, vooral bij dit soort hartverscheurende dingen, maar als daar de wetenschap bij komt dat iemand waar je een gezicht bij hebt dit is overkomen, man, man, ik brak. De auteur heeft dit verhaal zo enorm goed en sterk op papier weten te zetten dat niemand dit onberoerd zal laten. Door zowel Pip als Max, maar ook een arts aan het woord te laten zorg je dat je alle kanten van het verhaal leest en ook alle onmogelijke beslissingen die worden gemaakt.

Lege armen voelen voor altijd leeg, zelfs als ze weer vol zijn.

Ik vind het best moeilijk om mijn mening hier op papier te zetten, want dit boek heeft me echt omvergeblazen en ik weet dat het me heel, heel lang bij zal blijven. Het is een enorm heftig en emotioneel verhaal, maar ondanks de diepe triestheid van alles, bevat het boek enorm veel hoop. Vanaf het tweede gedeelte slaat Clare een mooie weg in door te laten zien hoe het leven na een onmogelijke keuze eruit ziet. Ze laat zien hoe je langzaam weer doorgaat met je leven na een verpletterende gebeurtenis en hoe langzaam hoop het leven weer een beetje kleur kan geven.

Wat een boek, echt mensen, lees het. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand hier op deze wereld rondloopt die niet ontroerd wordt door dit hartverscheurende verhaal. Ik ben in ieder geval compleet omvergeblazen en heb al een lijstje met mensen aan wie ik dit boek ga uitlenen.

Normaal gesproken vraag ik hier of je dit boek wilt lezen, maar nu vraag ik: Wanneer ga jij dit boek lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een onmogelijke keuze ♥ Auteur: Clare Mackintosh ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 382 ♥ ISBN: 9789026150135 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.