The Diabolic – S.J. Kincaid

In het kader van #leesuiteigenkast maand pakte ik eindelijk The Diabolic op. Dat boek stond al ruim een jaar in mijn kast nadat ik het. vorig jaar van Lore kreeg. Ik was al die tijd erg nieuwsgierig gebleven naar het verhaal, maar toch pakte ik het boek maar niet op. September leende zich daar perfect voor en in combinatie met het gratis ebook dat je bij Young & Awesome erbij krijgt was het allemaal een stuk makkelijker lezen. Lees je mee wat ik er van vond?

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

Het duurde een tijdje voordat ik in het verhaal zat. Het begin was behoorlijk saai en het bleef allemaal een beetje oppervlakkig. De auteur heeft een hele bijzondere en aparte wereld neergezet, maar die bleef vooral in het begin erg onduidelijk, waardoor het lastig is om helemaal gegrepen te worden. Het was voor mij dan ook niet moeilijk om regelmatig het boek eventjes aan de kant te leggen om iets anders te doen. Op een gegeven moment zit er dan een bepaalde twist in die het verhaal compleet op z’n kop zet en vanaf dat moment kon ik ‘m eigenlijk niet meer wegleggen.

Vanaf dat moment wordt het echt alleen maar beter. De wereld wordt duidelijker en er zit daadwerkelijk een verhaal achter. Nemesis gaat van een weliswaar sterk meisje die enkel in de overlevingsstand zit, naar een vechter en een persoon die voor zichzelf leert te kiezen. Vooral die ontwikkeling vond ik echt fantastisch om te lezen. Nemesis heeft eigenlijk altijd gehoord dat ze geen volwaardig mens is, iemand die geen emoties en dergelijke mag voelen, maar het was echt fijn om die gevoelens toch samen met haar te ontdekken. Nemesis is een fantastisch personage, die zich ongeveer het hele boek anders voordoet dan ze is aangezien ze de plek inneemt van iemand anders, maar tegelijkertijd ook helemaal zichzelf blijft. Ze is echt een bad ass die je zeker in je vriendengroep wil hebben. Hoe ze zichzelf leert kennen en hoe ze zich uiteindelijk weet open te stellen voegt alleen maar toe aan haar personages.

Volgens mij zou The Diabolic eerst een standalone zijn, maar is het toch een serie geworden. In principe wordt het boek mooi afgesloten, maar is wel voldoende ruimte voor een vervolgdeel. Ik zou graag verder willen lezen over Nemesis en de wereld waar ze in leeft, maar tegelijkertijd is de kans groot dat ik het niet heel snel zal oppakken, juist omdat het zo mooi is afgesloten. Misschien als ik er ooit eens tegenaan loop of zo.

Nadat je er even in moet komen, is The Diabolic een boek dat je niet meer weg kunt leggen met stoere personages en sterke plottwists. Ik weet nog niet zeker of ik deel 2 direct op ga pakken, maar het eerste deel in deze serie is in ieder geval een aanrader!

Heb jij The Diabolic al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: The Diabolic ♥ Auteur: S.J. Kincaid ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 368 ♥ ISBN: 9789025870553 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.