Ontdekking – Jodi Ellen Malpas

In november verschijnt het onverwachtse vierde deel in de Mijn man-serie van Jodi Ellen Malpas. Deze serie las ik jaren geleden toen ‘ie net verscheen, maar zodra bekend werd dat Xander ook deel 4 zou gaan vertalen moest ik de serie natuurlijk herlezen (en hier recenseren). Ik was eigenlijk van plan om elke maand een deel te lezen en zo goed voorbereid te zijn op deel 4 in november, maar ik kon eigenlijk niet stoppen met lezen. Om het niet allemaal hetzelfde te laten zijn hier op Favoritez zijn de recensies wel een beetje verdeeld. De recensie van Obsessie verscheen overige maand al online en de recensie van het laatste deel heb je volgende maand te goed!

Ava wist dat ze beter niet voor de charmes van Jesse Ward kon vallen, en toch raakte ze verstrikt in zijn spel van passie en macht. Ze kiest voor zichzelf en gaat bij hem weg, maar het is moeilijk hem te vergeten. Als Jesse opnieuw in haar leven verschijnt, is Ava vastbesloten antwoorden te krijgen en te ontdekken welke donkere geheimen de woest aantrekkelijke Jesse onder zijn perfecte uiterlijk verbergt.

In het eerste deel staan de seksscènes eigenlijk wel centraal. In Ontdekking is het nog steeds veel seks, maar heeft het boek ook meer inhoud. Je leert Jesse steeds beter kennen en begrijpt zijn motivatie steeds beter. Waar ik in het eerste deel de steamy moments wel een beetje teveel vond, vond ik de verhouding in dit deel echt perfect. Je leest natuurlijk nog steeds een erotische (en ook echt een fijne foute) roman, dus erotiek mag absoluut aanwezig zijn, maar er is voldoende inhoud met die 500+ pagina’s te vullen. I like! 

Wat ik ook echt een fijne toevoeging vond en vooral een verbetering van het eerste deel zijn de aantal heftige en emotionele momenten. Doordat je Jesse steeds beter leert kennen en ook de achtergrond van Jesse en Ava bekender wordt, komen er geheimen aan bod die regelmatig voor een brok in je keel kunnen zorgen. Je kunt in ieder geval echt met de personages mee leven en dat is ook wel eens fijn met een erotische roman.

Eigenlijk is het best lastig om een recensie te schrijven over dit tweede deel, aangezien het aan de ene kant een beetje een herhaling is van het eerste deel allee dan met wat meer inhoud. Nog steeds is Ontdekking wat mij betreft een absolute aanrader in het genre en ik heb genoten van Jesse (hoewel hij echt wel onredelijk kan zijn), maar door de grote aanwezigheid van steamy scènes is het wel een boek waar je van moet houden. Als je een boek niet oppakt voor seksscènes kun je dit boek (en de serie) misschien beter laten liggen.

Was jij al bekend met deze serie van Jodi Ellen Malpas?

Liefs,
Marleen

Titel: Ontdekking ♥ Auteur: Jodi Ellen Malpas ♥ Uitgeverij: Xander
Aantal pagina’s: 506 ♥ ISBN: 9789401604437 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.