Ik wil ook zo’n man – Ellen Berg

Vorig jaar ontving ik een verrassing van Xander Uitgevers. Geheel onverwachts lag Ik wil ook zo’n manin de brievenbus. Ik kende het boek niet, maar begon vol goede moed in Mexico. Helaas wist het boek mij op dat moment niet zo te trekken. Hij belandde in de kast, maar ik besloot ‘m een tweede kans te geven met #leesuiteigenkast dit jaar. Ik las het boek uit en vandaag lees je wat ik er van vond!

Charlotte heeft een geweldige baan als arts, woont in een groot appartement en heeft veel vrienden. Het enige dat nog ontbreekt is een man. Wanneer Charlotte verliefd wordt op de loodgieter kunnen de verschillen tussen hen niet groter zijn. Kan hun liefde standhouden?

Hoewel ik er nu een stuk beter in kwam en ook best door het verhaal vloog, ben ik helaas niet echt te spreken over het verhaal. Ja, het verhaal was grappig en ik heb af en toe zelfs met een grijns gelezen, maar er zaten teveel stukken in waar ik me teveel aan ergerde. Zo is het boek geschreven door een Duitse auteur (niets mis mee natuurlijk), maar de vertaling is ook vrij letterlijk. In Duitsland is het veel ‘u’ en dat werd ook veel vertaald. Ik vond het bijvoorbeeld apart, maar vooral irritant, om iemand bij de tweede date nog steeds met ‘u’ aan te spreken. Ja, dat is iets Duits, maar daar ergerde ik me aan.

Daarnaast vond ik het verhaal ook mega vrouwonvriendelijk. Charlotte is geen standaard vrouw, lang met rondingen, ze is een beetje obsessief en het belangrijkste (tenminste, daar wordt de nadruk heel erg opgelegd): ze is bijna 40 en nog single. C’est terrible! In elk hoofdstuk kwam wel naar voren dat ze eens een goede beurt moest hebben omdat ze zo chagrijnig was of dat ze toch echt eens op moest schieten als ze kinderen wilde. Een hoogopgeleide vrouw heeft namelijk echt een man nodig in haar leven (#misselijkmakend). En dit werd niet alleen door de mannen gedaan, maar ook door andere vrouwen. Ik vond het te irritant en kon hier ook niet omheen lezen. Jammer!

Hij is het beste wat me ooit kon overkomen. Hij heeft de deksel van mijn glazen doodskist opengedaan en laat me vrij ademhalen.

Naast de vreselijke opmerkingen die Charlotte continue naar haar hoofd krijgt, heeft ze ook geen leuke mensen om zich heen. Alle typetjes zijn mega uitvergroot en dit deed het verhaal wat mij betreft geen goeds. De enige die nog wel oké was, was Uwe. Maar ook hij heeft rare trekjes en trok veel te snel conclusies. Hoewel Charlotte naïef is en door haar omgeving heel erg als dom kuiken wordt behandeld, vond ik haar nog het leukst.

Nee, helaas, Ik wil ook zo’n mandeed het niet voor mij. Ik ben niet hoger gekomen dan 2,5 ster in mijn waardering. Helaas is het zelfs zo’n tegenvaller dat ik andere boeken van Ellen Berg ook langs mee heen zal laten gaan.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Ik wil ook zo’n man ♥ Auteur: Ellen Berg ♥ Uitgeverij: Xander
Aantal pagina’s: 327 ♥ ISBN: 9789401607803 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar ontvangen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.