This month’s Favoritez #37 – September 2019

Augustus was een heerlijke, fijne, lome zomermaand, maar september stond wel weer een beetje in het teken van de herfst. Echter, tot 20 september! Op die dag vlogen we namelijk voor bijna vier weken Zuid-Afrika (waar we nu ook nog zitten). Ik deel vandaag het eerste deel van september en alvast een heel klein beetje Zuid-Afrika! Kijk je gezellig mee?

Lekker lezen op de bank in een heel fijn boek! Ik kon Veel liefs met moeite wegleggen en het haalde het einde van het weekend niet. Extra gezellig dat Mango even langswipte! Sorry voor de beetje vage foto, maar ik vond ‘m te leuk!

Yay! Begin september ging ik gelijk aan de pepernoten, zo lekker! ♥

Lekker lezen in de trein! Extra fijn natuurlijk als er een goede koffie bij zit. Ik las een aantal boeken uit eigen kast deze maand weg in de trein, heerlijk!

Ik had mijn lieve oma al een tijdje niet meer gezien en besloot daarom op een woensdag lekker langs te gaan. We gingen lunchen in de stad en speelden heel veel potjes kaarten. Heel erg gezellig! ♥

Het was hoog nodig tijd om weer eens naar de kapper te gaan (het was alweer bijna een jaar geleden). Helemaal weer happy met mijn haar!

Het begint weer donker te worden als ik mijn bed uitkom, huilen! Het levert wel weer mooi plaatjes op als je op de trein staat te wachten. Ongelofelijk dat het helemaal donker is als we straks terugkomen uit Zuid-Afrika! 🙁

DoMiBo! Met twee collega’s ging ik gezellig op een donderdagavond na het werk lekker borrelen. Heel erg gezellig!

Ik tipte Eigenwijs een tijdje geleden al in een artikel met toffe hotspots in Deventer, maar deze plek is zo tof! Sowieso mijn favoriete plek voor een broodje! We gingen er op een zaterdagochtend heen voor een ontbijt/brunch, lekkaaah!

Met mijn ouders gingen we op zondagmiddag fudge maken in Goor. De workshop zelf stelde niet al te veel voor (al was het wel echt lekker, haha), maar we hebben een hele gezellige middag gehad!

Ik had het niet meer verwacht, maar we hebben nog een avond buiten gegeten! Je merkte wel dat het snel afkoelde, maar alsnog was het lekker om nog even de laatste zomermomenten te kunnen meepakken! Tot volgend jaar, fijne zomer!

Hoewel we ongeveer de helft van de maand niet in het land waren, hebben we toch nog wat films weten mee te pakken. Deze films zagen we in de bioscoop: Fisherman’s Friends (SNEAK; 4****), Anna (2**), Domino (SNEAK; 1* (halverwege de film weggegaan), The Kitchen (SNEAK; 3***) en The Hustlers (2**).

September was #leesuiteigenkast maand en ik had van te voren een stapeltje klaargelegd. Met ‘slechts’ vijf boeken, aangezien ik halverwege de maand natuurlijk op vakantie zou gaan. En ik ben zo blij en trots dat het gewoon gelukt is! Ik ben er normaal gesproken heel erg slecht in, maar dit jaar heb ik al mijn voorgenomen boeken gelezen. Het viel me wel op dat ik ze allemaal niet heel erg bijzonder vond, op Be More Pirate uitgezonderd, maar die stond nog niet zo lang in de kast. Staan ze dus toch niet voor niets zo lang ongelezen in de kast! 😉 Binnenkort verschijnen van alle boeken hierboven nog een recensie.

Daarnaast hield ik ook een soort #leesuiteigenkast van mijn e-reader en daar stonden onder andere Verwilderd van Liz Hartevelt, Kom je spelen? van M.J. Arlidge en Just f*cking do it van Noor Hibbert op. Verwilderd is inmiddels uit (de recensie verschijnt na onze vakantie ergens online), maar die andere twee nog niet. Ik heb sowieso weinig gelezen in Zuid-Afrika so far, dus maar even afwachten wat ik verder nog zal lezen!

Op 20 september vlogen we naar Johannesburg voor een bijna vierweekse vakantie in Zuid-Afrika. Hoewel we Johannesburg een beetje vonden tegenvallen, ondanks dat ik er enorm naar uitkeek, hebben we daar wel een aantal toffe dingen gedaan en lekker gegeten haha! Waaronder dit ontbijt op een tof dakterras in een hippe wijk!

Na Johannesburg reden we door naar Graskop waar we hele mooie uitzichten hebben gezien en daarna door naar het Krugerpark! En yes, we hebben de Big Five gezien! Binnenkort verschijnen er verschillende artikelen over onze reis (inclusief tips en ervaringen) online, maar voor nu kun je onze reis volgen op Instagram en/of Polarsteps!

Wat een heerlijke maand (vooral het einde natuurlijk ;)). Ik hou zo van deze maandoverzichtjes!

Hoe was jouw september? Heb je een fijne maand gehad?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat een heerlijk maandoverzicht! Mijn september was niet zo spectaculair. Ik begon aan mijn master, was een beetje overweldigd door alles en las ook niet zo veel. Wel deed ik mee met de contemporary-a-thon, wat erg leuk was om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.