They love to hate each other – een lijstje met favorieten

In feelgoodboeken – en vaak NA’s – zie je vaak dezelfde thema’s terugkomen. Jeugdtrauma’s, sport, maar ook een haatrelatie die uiteindelijk en langzaam groeit tot een allesomvattende liefde. Misschien niet heel origineel, maar des te meer een feestje om te lezen als het goed is uitgewerkt. De laatste tijd heb ik een aantal toffe aanraders gelezen met dit thema en vandaag tip ik je een aantal must reads!

Ik wil niet voor je vallen – Christina Lauren
Een van mijn favoriete auteurs allertijden is Christina Lauren en ik verslind hun boeken. Zodra er een nieuw boek van deze dames in de winkel ligt moet ik ‘m hebben (en lezen uiteraard). Ik vind het dan ook doodzonde dat er deze zomer geen nieuw boek van hen verschijnt. Het meest recente boek dat van Christina Lauren bij Xander Uitgevers is verschenen is Ik wil niet voor je vallen. In de boek ontmoeten Carter en Evie elkaar op een feestje, maar na deze ontmoeting blijkt dat ze met elkaar moet strijden voor dezelfde baan. Hoewel dit misschien niet een standaard haat-liefde boek is, is wel een aanrader en zo leuk hoe Carter en Evie elkaar proberen af te troeven.

De deal – Elle Kennedy
O, jongens, dit is ook zo’n fijne! Een van mijn favoriete boeken van vorig jaar en als je deze nog niet hebt gelezen, foei! In De dealhelpen Garrett en Hannah elkaar uit de brand, maar echt leuk vinden ze elkaar niet. Desondanks is er wel een bepaalde aantrekkingskracht tussen die twee en die is zo ongelofelijk goed op papier gezet. Uiteindelijk weten we allemaal hoe het gaat eindigen, maar de manier waarop ze elkaar op de kast proberen te jagen is fantastisch!

Ik niet op jou – Sally Thorne
De reden dat ik op dit lijstje kwam is dit boek. Man, man, man, wat is dit boek fijn en wat ben ik HarperCollins dankbaar dat ze dit boek naar Nederland hebben gehaald. Het boek ligt sinds gisteren in de winkels en je gaat geen spijt als je nu naar de winkels rent. Ik denk dat de term ‘They love to hate each other’ echt speciaal voor dit stelletje geschreven. Lucy en Josh zijn zo fan-tas-tisch samen, ik ben echt verliefd geworden op dit boek. Hoewel ik de Engelse titel beter vind passen – The Hating Game – en de cover ook een tikkie mooier vind, ben ik blij dat het boek nu ook voor de Nederlandse lezers beschikbaar is. Ga dit boek lezen, je gaat er geen spijt van krijgen.

Ondenkbaar – Christina Lauren
Een ander boek die zeker niet in dit rijtje mag ontbreken en wederom eentje van Christina Lauren is Ondenkbaar, het eerste deel van de Stouter-reeks. O man, Chloe en Bennett? Goals, serieus! Hoe hun afkeer en spanning tegenover elkaar van de pagina’s afspat? Zo fijn! De steamy scèneszijn misschien wat veel – ik geef toe daar moet je van houden – maar die maken het juist ook zo sterk. Naar mijn mening is Christina Lauren echt een van de beste auteurs wat betreft steamy momenten tussen hoofdpersonen. Mijn favoriete scène ooit is zelfs tussen Chloe en Bennett, in de novella Onafscheidelijk.

Buren met benefits – Lisette Jonkman
In dit lijstje kan dit boek van Nederlandse bodem niet ontbreken. In het eerste deel in de Onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman moeten Ferdi en Abby elkaar helemaal niet. Vooral geleid door vooroordelen voor elkaar gebruiken ze elkaar alleen voor lichamelijk genot, maar buiten de slaapkamer kunnen ze elkaar niet luchten of zien. En daar genieten ze eigenlijk best wel van. Heerlijk hoe Lisette Jonkman die relatie tussen Abby en Ferdi langzaam laat groeien. Loved it!

Zo, een heerlijk lijstje vol fijne must reads waar je de komende zomermaanden wel mee door kunt komen. Welk boek is jouw favoriet en mist nog in dit rijtje? Laat het weten in de comments!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.