De geur van groen – Pamela Sharon

Een tijdje geleden kreeg ik een persbericht van Uitgeverij Moon. Of ik het debuut van Pamela Sharon wilde lezen? Op dat moment trok het boek mij niet zodanig dat ik gelijk op sprong en daarnaast had ik het ook behoorlijk druk met andere titels die ik op dat moment had binnengekregen. Toch werd ik steeds nieuwsgieriger en ik was dan ook heel erg blij dat het ebook op Kobo Plus bleek te staan. Ik las ‘m gelijk en ik schoot door het verhaal. Vandaag lees je mijn recensie!

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.
Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Het eerste wat me opviel is hoe prachtig de auteur – of eigenlijk hoofdpersoon Raaf – de kleuren omschrijft en welke betekenis ze aan alle kleuren geeft. Elk hoofdstuk begint met een nieuwe kleur en elke kleur omvat weer een ander stukje van haar leven en een andere emotie. Ondanks dat ze dus helemaal niets kan zien, hebben kleuren wel een hele belangrijke rol in haar leven en dat spatte echt van het papier.

Wat heeft het voor zin om zo je best te doen om normaal te zijn als je moeder je als een uitzondering blijft zien?

Wat ik ook erg mooi vond en wat me ook echt opviel is dat het vehraal zich niet ergens expliciet afspeelt. Het kan Nederland zijn, maar ook heel goed ergens anders. Dit zorgt ervoor dat het verhaal nog alles omvattender wordt en og breder geïnterpreteerd kan worden. Aan de andere kant was het op sommige punten een beetje kort en simpel. Het boek heeft zo’n 200 pagina’s en wat mij betreft had de auteur nog wat meer bladzijdes mogen gebruiken om wat dingen verder uit te schrijven en uit te werken.

En wat is het verhaal mooi en hoopvol. Door de flaptekst had ik een bepaald idee waar het heen zou gaan en ik werd niet teleurgesteld. Ik vind het mooi hoe Raaf zichzelf ontwikkelt en ook een mooie groei doormaakt. Maar ook de bijpersonages hebben een belangrijke rol en hebben allemaal eigen, goed uitgewerkt karakter. Die andere personages voegden zoveel toe aan alles, heel erg fijn!

Ik ben absoluut niet teleurgesteld door Pamela Sharons debuut. Ik vond het verhaal lief, hoopvol en mooi. Zeker een aanrader!

Kende jij dit boek al?

Liefs,
Marleen

Titel: De geur van groen ♥ Auteur: Pamela Sharon ♥ Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789048847136 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.