Reading challenges 2019 – Update #2

Kun je geloven dat we alweer halverwege 2019 zitten? Ik gooi er even lekker een cliché tegenaan, maar wat gaat de tijd snel. In de eerste helft van 2019 is behoorlijk veel gebeurd, maar ik heb vooral me-ga veel boeken gelezen. Als ik naar mijn aantallen kijk kan ik het zelf amper geloven, maar het is toch echt zo. Vandaag deel ik in deze update hoe mijn challenge ervoor staat, wat ik allemaal heb gelezen en natuurlijk een lijstje met favorieten!

De tussenstand tot nu toe
Mijn reading challenge van dit jaar staat – net als vorig jaar – op 130. Of er moet een mega leesdip aankomen, maar anders kan ik met zekerheid zeggen dat ik dat aantal wel ga halen. Ik zit nu op 98 boeken, volgens Goodreads loop ik 35 boeken voor op schema, haha. Bizar toch? Ik heb een tijdje getwijfeld of ik mijn challenge zou verhogen, maar ik heb besloten om dat niet te doen. Het is uiteraard geen wedstrijdje en ik zie wel op welk aantal ik blijf steken. Als ik op dit tempo doorblijf gaan moet 200 misschien zelfs wel haalbaar zijn, maar we gaan het zien. Ik ga nu in ieder geval lekker en ik hoop dat deze flow nog een hele tijd blijft hangen!

Lekker divers
Wat ik echt heerlijk vond aan de afgelopen drie maanden is dat ik heel divers heb gelezen. Zo las ik een mooi aantal Engelse boeken, maar ook een paar non-fictie titels. Ik hou echt van die afwisseling en ik heb op deze manier eigenlijk altijd wel iets om te lezen. Voor elke bui iets anders zeg maar.

Zo las ik 4 non fictie boeken, waarvan ik Echte vrouwen krijgen een kind echt een aanrader vond. Ook las ik 11 Engelse boeken, waarvan Top Secret van Sarina Bowen & Elle Kennedy echt een favoriet is. Zo fijn om zoveel en zoveel verschillende boeken te kunnen lezen!

Ook las ik een paar boeken uit eigen kast en daar ben ik trots op. Begin dit jaar heb ik me voorgenomen om eind 2019 op 120 ongelezen boeken te komen. Op dit tempo is dit doel nog steeds te ambitieus, maar het gaat al beter dan vorig jaar. Zoals je hier laatst al kon lezen heb ik 7 boeken op een stapeltje gelegd om uit eigen kast te lezen en natuurlijk komt september er ook weer aan met #leesuiteigenkast.

De echte favorieten
Ik las een aantal prachtige boeken in de afgelopen drie maanden en vooral mei was een maand met pareltjes. Die zijn mijn favorieten in willekeurige volgorde:

Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout
De executie – Danielle Bakhuis

Top secret – Elle Kennedy & Sarina Bowen
Zonder mij – Dani Atkins
Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi
Verovering – Kristen Callihan

Hoe ga jij met lezen? Loop je een beetje lekker met je reading challenge?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

 1. Wat ga je lekker! Ik zit nu qua challenge op boek 34 van de 75, dus ik loop een klein beetje achter. Gelukkig heb ik nu een paar weken vakantie, dus kan ik weer lekker gaan lezen 🙂

 2. Wow.
  Hoe doe je dat toch? Haha

  Hier dit jaar voor het eerst een doel gesteld van 50 boeken.
  Momenteel staat de teller op 25 Dus ik vermoed dat mijn doel wel haalbaar is…

  Die boeken uit eigen kast is ook een goeie. Binnenkort de kobo eens een maandje stop zetten en uit eigen kast lezen…
  Heb nog “Triptiek” staan en nog verschillende anderen..
  Let’s go with the flow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.