Sterrenhemel – Colleen Hoover

Sterrenhemel was het eerste boek dat ik van Colleen Hoover las. Het is alweer een hele tijd geleden, maar ik vond het hoog tijd om deze favoriet een keer te herlezen (en tegelijkertijd dan ook maar te recenseren). Ik was van te voren heel erg benieuwd of het boek mij wederom zou trekken of dat ik ‘te verwend’ ben geworden door andere toppers van Hoover. Vandaag lees je het in mijn recensie!

Sky, de hoofdpersoon in Sterrenhemel, weet een paar dingen heel zeker. Punt 1: ze huilt niet. Nooit. Punt 2: de echte wereld bestaat niet uit happy endings. Punt 3: halsoverkop verliefd worden is aan haar niet besteed. Totdat ze Dean Holder ontmoet, die honderdduizend gevoelens in haar losmaakt. Moet ze haar levensregels herschrijven?

Ik vind het heel erg fijn, want ik vind het verhaal nog steeds even ijzersterk. Een aantal dingen was ik vergeten, maar een aantal zaken stonden nog duidelijk op mijn netvlies. Bij de eerste keer had ik geen verwachtingen, want het was een van mijn eerste NA’s en deze keer had ik eigenlijk ook geen verwachtingen, want ik kende het verhaal al. Ook deze keer had ik geen enkel moment dat het verhaal ongeloofwaardig of slecht uitgewerkt was. Zoals ik al schreef was ik een beetje bang dat het boek voor deze tweede keer zou tegenvallen, maar niets is minder waar!

Hoewel ik Nooit meer en Mijn belofte aan jou beter vind, is dit boek nog steeds een van mijn favorieten van deze auteur. Ik vind het zo mooi hoe ze de relatie tussen Sky en Holder realistisch, maar gelijk ook zo allesomvattend heeft neergezet. En tegelijkertijd word je ook aan het denken gezet over wat jij zou doen in bepaalde situaties.

En wat een heerlijke personages! Mijn ultieme favoriet is Holder en ik denk ook wel een van mijn favo book boyfriends ever. Wat is hij goed met woorden! Maar Sky mag er ook absoluut wezen. Een stoere dame die weet wat ze wil, maar tegelijk ook heel erg aan het zoeken is naar wie ze is. O, en mag ik even zeggen dat ik de Engelse titel, maar ook zeker de Nederlandse titel echt heel goed gekozen vind? Perfect bij het verhaal!

Mijn reread van Sterrenhemel heeft mij niet teleurgesteld. Dit boek is echt een favoriet van deze auteur en een absolute must read! Hoewel Sterrenregen niet in mijn kast staat, heb ik wel heel veel zin om nu ook Holders kant van het verhaal te lezen.

Heb jij wel eens een boek van Colleen Hoover gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Sterrenhemel ♥ Auteur: Colleen Hoover ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 330 ♥ ISBN: 9789462539044 ♥ Waardering: *****

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.