Deze boeken spelen zich af in New York

HELLO NEW YORK! I AM SO HAPPY TO BE BACK! 5,5 jaar geleden waren we voor de eerste keer in deze geweldige stad en sindsdien heb ik eigenlijk altijd wel een heel klein beetje heimwee gehad. Gelukkig zijn er genoeg boeken die zich in deze stad afspelen. En aangezien jullie niet daadwerkelijk in mijn koffer mee kunnen, heb ik een lijstje opgesteld van hele fijne boeken die zich in deze stad afspelen. Lees je mee?

Wat als dit het is & Zo moet het zijn van Becky Albertalli en Adam Silvera
Deze twee YA’s zijn sowieso heerlijk om te lezen, maar dat ze New York als toneel hebben is een hele fijne bonus. Ik heb – zeker tijdens het lezen van het tweede boek echt veel tips opgeschreven die ik ook daadwerkelijk hoop te bezoeken als we er zijn.

De L van liefde van Kate Clayborn
Dit boek verraste mij op meerdere punten, onder andere de manier waarop New York is neergepend. Tijdens het lezen zag ik mezelf al helemaal lopen en nu lopen we er straks echt weer! Whaaah!

De laatste halte van Casey McQuiston
De metro en New York kun je niet los van elkaar zien en dat heeft deze auteur begrepen. Dit is het perfecte boek als je NYC wilt ervaren vanuit een local.

Ik niet op jou van Sally Thorne
Bonuspunten als je ook de film kijkt!

Oostenwind – Brittainy Cherry
Nog een fijne romance die zich afspeelt in de city that never sleeps. Voor mij was dit tweede deel echt beter dan het eerste. Zou het komen omdat in het in een van mijn favoriete steden afspeelt?

Bloed – Holly Black
Hè? Een fantasy in dit rijtje? Jazeker, want dit tweede deel in de serie van Holly Black speelt zich grotendeels af in NYC! Enne bonus dat het boek ook nog eens een Plaatje is.

Het licht dat we verloren van Jill Santopolo
Oké, misschien niet een heel hoopvol stukje geschiedenis van New York, maar wel eentje die we niet mogen vergeten. En ook wel heel toepasselijk om juist vandaag te lezen.

The Mistletoe Motive – Chloe Liese
Yes, het is me gelukt om een boek van een van mijn favoriete auteurs in dit rijtje te fietsen. Het is weliswaar een kerstboek, maar wel een geweldig boek. Is september te vroeg om deze te herlezen?

De beller op lijn vier van J.D. Barker
En ach, ik stop ook nog een thriller in dit rijtje. Dat hoop je natuurlijk niet mee te maken als je in New York bent, maar de vibe van de stad komt wel duidelijk naar voren. Daarnaast is het ook nog eens een hele sterke thriller, dus tipje!

Op heterdaad – Danielle Carson
Als laatste een boek dat op mijn eigen TBR ligt en die ik hoop te lezen tijdens onze trip. De flaptekst klinkt goed, dus wie weet lees je binnenkort mijn recensie!

Welk boek zou jij nog willen lezen? En ben jij wel eens in NY geweest?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.