Bloed – Holly Black

Ik ben een sucker voor mooie boeken. Heel fijn voor mij (en iets minder voor mijn portemonnee) dat Boekerij de laatste tijd echt prachtige hardcovers uitgeeft. Na Water moest ik Bloed natuurlijk ook in mijn kast hebben. Ik pre-orderde het boek en hij kwam binnen tijdens onze vakantie. Vandaag lees je mijn recensie!

De zeventienjarige Valerie is haar leven zat en besluit van huis weg te lopen naar New York. Daar kan ze ontsnappen aan haar verleden en het leven dat haar heeft verraden. Vol hoop op een betere toekomst en met een nieuwe identiteit voegt ze zich bij een groep krakers die zich in het ondergrondse metrostelsel hebben verscholen.

Maar Vals nieuwe vrienden hebben iets magisch. Wanneer een van hen haar weet over te halen om de schuilplaats van een mysterieus schepsel op te sporen, komt ze achter hun ware gezicht. Val zal verscheurd -worden tussen haar gloednieuwe affectie voor het eervolle wezen waarop ze moest jagen en haar angst voor de monsters waar haar vrienden langzaam in veranderen.

Ik ben een klein beetje teleurgesteld? En ook een beetje in de war. Natuurlijk staat dit boek weer vol met mooie beschrijvingen, precies zoals we van Holly Black gewend zijn. De wereld die wordt neergezet zit wederom perfect in elkaar, dus om die reden is het een fijne fantasy om te verslinden. De wereld die Holly Black schept en de dingen die gebeuren zijn enorm intrigerend, maar tegelijkertijd ook een beetje vaag? Zoals ik al zei, I am confused.

Daarnaast miste ik ook een beetje het plot. Dit boek draait voornamelijk om de beschrijvingen van de Fae en veel minder om het daadwerkelijke verhaal. En dat miste ik toch teveel om compleet van dit verhaal te kunnen genieten. Daarnaast vond ik het ook apart dat dit boek op een compleet andere weg verder gaat dan waar Water is geëindigd. Het is natuurlijk niet erg dat je andere personages introduceert, maar de eerste 90% van het boek komen de personages van boek 1 gewoon helemaal niet aan bod. Het lijkt bijna alsof dit een standalone of een boek in een andere serie is. Nogmaals, I am confused!

Wat wel weer heel erg tof was, is de allesbehalve standaard romance. De romance heeft absoluut geen hoofdrol, maar is wel heel erg goed neergezet. Niet zo standaard en cliché en daar werd ik dan wel weer verliefd op. De chemie tussen de personages is goed neergezet en zorgt voor een fijn lijntje naast alle andere dingen die gebeuren rondom de Faes.

Ik vond Bloed iets minder dan Water, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar het laatste deel in deze serie. In dit deel miste ik net teveel het plot en het was me net iets te vaag om er echt goed van te kunnen genieten.

Heb jij al eens een boek van Holly Black gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Bloed ♥ Auteur: Holly Black ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 252 ♥ ISBN: 9789022594445 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.