Deze boeken wil ik nog in 2021 lezen

Nu het einde van 2021 steeds dichterbij komt leek het me wel leuk om op een rijtje te zetten welke boeken ik nog wil lezen de laatste drie maanden van dit jaar. Het zijn voornamelijk boeken die ik dit jaar heb toegevoegd aan mijn kast, maar er zitten ook wat boeken tussen die nog gaan verschijnen, dus een lekker divers rijtje. Lees je gezellig mee?

Emma van Jane Austen
Op dit moment lees ik samen met Janneke Overtuiging van Jane Austen, maar daarna ligt Emma van deze auteur klaar. Ik heb alle mooie hardcovers van Uitgeverij Rainbow en die moeten natuurlijk ook gelezen worden. Als we Emma hebben gelezen (we lezen gemiddeld 1 a 2 hoofdstukjes per dag) heb ik ze allemaal gelezen (met uitzondering van Agnes Grey die later dit jaar verschijnt).

Het bloemenmeisje van Anya Niewierra
Dit boek zat in mijn geweldige koffer van LS Amsterdam, maar heb ik nog niet gelezen. Ik heb er heel veel goede dingen over gehoord, dus ik ben benieuwd hoe het boek mij zal bevalen. Het ligt in ieder geval klaar om deze maand te lezen, dus ik ben benieuwd!

Gegijzeld van Clare Mackintosh
Dit was een van de vier boeken die ik uitkoos toen ik de #fonteinzomerlezen challenge won bij Uitgeverij de Fontein. Dit boek klinkt heel goed en wil ik niet zo lang laten verstoffen in de kast. Wie weet in november? 🙂

Het meisje in de witte Kimono van Ana Johns
Ook voor dit boek geldt hetzelfde. Gekregen van Fontein en ik heb er zoveel goede dingen over gehoord. Snel gaan lezen, dus!

Daisy Jones & the Six van Taylor Jenkins Reid
Dit jaar heb ik tot nu toe drie boeken van Taylor Jenkins Reid gelezen en ze is met die drie boeken een favoriete auteur geworden. Het liefst wilde ik ook direct Daisy Jones verslinden, maar stiekem vond ik het ook wel jammer dat ik daarna geen vertaling meer zou hebben. Toch wil ik ‘m echt dit jaar lezen, ook met de verfilming (volgens mij een serie op Amazon Prime) die binnenkort komt.

List en leugens van Leigh Bardugo
Dit boek staat al veel te lang ongelezen in de kast en heeft ook al veel te vaak op verschillende TBR stapeltjes gelegen. Zeker nadat ik de toffe serie heb gezien op Netflix wil ik hier graag induiken.

Dickens kerstverhaal
Eerder dit jaar kocht ik de mooie klassieker van Blossom Books. Ik heb ‘m expres bewaard voor december, maar ik lees ‘m wel voor kerst. We zitten namelijk (als het goed is) met kerst en de jaarwisseling aan de andere kant van de wereld en dan neem ik geen boeken mee.

Stalking Jack the Ripper van Kerri Maniscalco
Ik heb zoveel zin in dit boek! Het ligt niet op mijn stapel voor deze maand, maar misschien prop ik ‘m er wel tussen. Mijn verwachtingen zijn in ieder geval hoog (hopelijk niet te hoog?)!

Wat we achterlaten van Rebecca Yarros
Dit boek verschijnt in november en ik kan niet wachten. Ik wacht bij de boeken van Rebecca Yarros altijd op de vertaling van Z&K en mijn geduld wordt soms zeker op de proef gesteld, maar het is zeker het wachten waard! Zin in!

Een eed zo duivels van Brigid Kemmerer
Ook deze verschijnt in november (lekkere maand, vind je niet?) en ik heb er ook zoveel zin! Ik kan niet wachten om te ontdekken hoe dit heerlijke verhaal verder gaat.

London & Seattle van Alexandria Bellefleur
Ik heb bij dit boek even getwijfeld of ik niet het origineel zou lezen. Zoveel Amerikaanse bloggers en bookstagrammers waren zo ongelofelijk enthousiast en ik heb eigenlijk alleen maar vijf sterren recensies voorbij zien komen. Ik vond Elle & Darcy al heel tof, maar ik verwacht hier stiekem nog meer van. Is het al december?

Bloed & honing van Shelby Mahurin
In Spanje afgelopen juli las ik Heks & jager en dat boek was tof. Geen idee waarom ik het vervolg nu nog steeds niet heb gelezen? Ik wil ‘m in ieder geval wel snel lezen en misschien lees ik dan ook nog wel het derde deel (die in november verschijnt bij HarperCollins).

Welk boek (of welke boeken) wil jij nog dit jaar lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.