Margot & Olivia – Alexandria Bellefleur

Eerder las ik met veel plezier Elle & Darcy en Londen & Seattle. Inmiddels is de serie afgesloten met het derde deel: Margot & Olivia. Deze wilde ik natuurlijk graag lezen, dus het duurde niet heel lang voordat ik erin begon nadat het boek binnen was gekomen. Vandaag lees je mijn recensie.

Olivia’s leven loopt niet volgens plan. Ze is bijna dertig, gescheiden, en het voelt niet alsof ze echt heeft geleefd. Dan ontmoet ze Margot via een datingapp. Margot is niet op zoek naar liefde, maar naar casual hook-ups en Olivia lijkt de perfecte kandidaat. Olivia is echter niet de enige die nieuwe ontdekkingen doet. Hoe meer tijd ze met elkaar spenderen, hoe leuker het wordt. Durft Margot zich kwetsbaar op te stellen en een relatie te beginnen?

Ik vond de eerste twee delen in deze serie echt heerlijk. Deel 1 was herkenbaar, grappig en natuurlijk romantisch en deel 2 had vooral een overdosis cuteness. Dat zorgde ervoor dat ik enorm uitkeek naar het derde en laatste deel, maar tegelijk waren mijn verwachtingen best hoog. En ik denk achteraf een beetje hoog, want ik ben niet enorm enthousiast? Grotendeels gebeurde er relatief weinig en het was bijna saai om het boek te lezen.

Ik had daarnaast ook een beetje moeite met de manier waarop Margot is neergezet. Ze weet simpelweg wat ze wil, is weliswaar geen zonnetje in huis, maar wel een vriendin waarvan iedereen er eentje van nodig heeft. Maar ze werd onterecht als een soort grump neergezet, die steeds de sfeer zou verpesten? WHY? Zo compleet niet nodig en zo zou een man ook nooit worden weggezet. Heel erg jammer.

De seksscènes zijn wel enorm goed, al was de dosis wel vrij hoog (en ook onnodig hoog). Ik schreef hierboven al, er gebeurt niet al te veel en de seksscènes leken soms enkel toegevoegd te zijn om het verhaal wat te vullen, wat jammer is. Verder is dit verhaal wel heel lief, schattig en realistisch, zoals we ook gewend zijn van de andere boeken in de serie.

Oké, nu lijkt het alsof ik dit boek echt helemaal niets vond, maar het was echt wel vermakelijk en ik vond het heerlijk om de andere ‘oude bekenden’ terug te zien, maar voor mij was het helaas niet de geweldige afsluiter van deze serie.

Heb jij deze serie al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Margot & Olivia ♥ Auteur: Alexandria Bellefleur ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 350 ♥ ISBN: 9789020545074 ♥ Waardering: ***,5
ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Lees hier mijn recensies van de andere delen:
Elle & Darcy (Written in the Stars #1)
Londen & Seattle (Written in the Stars #2)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.