De beller op lijn vier – J.D. Barker

Zoals je misschien lees ik niet heel veel thrillers. Ik vind het een heel tof genre, maar ik grijp toch sneller dan een roman, new adult of zelfs young adult. Toch blijf ik het leuk vinden om af en toe een ijzersterke thriller te lezen. Een van de boeken waar ik deze zomer naar uitkeek was De beller op lijn vier van J.D. Barker. De flaptekst beloofde veel goeds, dus zodra ik het boek op kon halen bij de bibliotheek begon ik direct. Lees je mee met mijn recensie?

Jordan Briggs is de koningin van de New Yorkse radio. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt dagelijks haar ongezouten mening met meer dan vijf miljoen luisteraars. Op een dag spreekt ze de inbellende Bernie, die live een spelletje wil spelen. Jordan moet kiezen tussen Ubers of taxi’s. Ze kiest taxi’s en vergeet het gesprek al snel. Tot er vlak voor haar kantoor zeven taxi’s ontploffen.

Terwijl de brandweer en ambulances uitrukken en het aantal slachtoffers oploopt, hangt Bernie weer aan de lijn. Zo begint een klopjacht op een onzichtbare, volledig losgeslagen moordenaar – live gevolgd door vijf miljoen luisteraars. Is Jordan sterk genoeg om dit gruwelijke spel te winnen?

Ik ben dol op boeken met een zenuwslopend kat en muisspel. En o my, als je een dergelijk boek op zoekt zou het zomaar kunnen dat je daar de cover van De beller op lijn vier treft. Want: WAUW! Wat een ijzersterke thriller. Mijn hartslag ging de lucht in, ik kon niet stoppen met lezen en ik zal dit boek niet snel meer vergeten. Echt een van mijn favoriete thrillers aller tijden. Geen enkel moment wordt het saai, geen enkel moment verdwijnt de vaart uit het verhaal. Geloof me, deze heb je nodig in je leven.

De afwisseling tussen de perspectieven van Cole en Jordan zorgt voor twee verschillende kanten van het verhaal. Juist omdat het om een relatief klein gebied gaat waar het verhaal zich afspeelt, vond ik het heel erg tof om te vanuit twee kanten dit zenuwslopende verhaal te lezen. Wat altijd tof is aan thrillers, is dat je de personages helemaal niet zo leuk hoeft te vinden om echt te genieten van een verhaal. Zo vond ik Jordan echt een verschrikkelijk mens, maar ze is perfect neergezet voor het verhaal en haar karakter is een belangrijke reden voor het verhaal.

Het verhaal is geloofwaardig, weliswaar heel heftig, maar grotendeels klopt alles. Ik had bij een aantal kleine dingetjes mijn vraagtekens, maar op geen enkel moment zorgde dit voor minder leesplezier. Je wordt tijdens het lezen steeds een klein beetje op het verkeerde been gezet, waardoor je tot de laatste pagina geboeid blijft. Dit was mijn eerste kennismaking met deze auteur maar het smaakt absoluut naar meer!

Als je van thrillers houdt is dit echt jouw next read. Wat. Een. Boek. Dit is er eentje die ik niet snel zal vergeten.

Had jij al eens van dit boek gehoord?

Liefs,
Marleen

Titel: De beller op lijn vier ♥ Auteur: J.D. Barker ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789022592816 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.