Mijn ervaringen met Bookchoice

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik fan ben van Kobo Plus. Ik heb nu al regelmatig een maandje (of twee) aan staan, want ik hou nu eenmaal van mijn e-reader. Naast Kobo Plus zijn er ook andere diensten die goedkoop e-books aanbieden. Een van die diensten is Bookchoice en vandaag vertel ik je over mijn ervaringen!

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Bookchoice met de vraag of ik hun dienst voor een maandje wilde proberen. Nu maak ik al regelmatig gebruik van Bookchoice, maar een gratis maandje slaan we niet af natuurlijk! Ik heb inmiddels 3 maanden (afwisselend) gebruik gemaakt van het abonnement en heb dus in totaal 24 boeken kunnen lezen/luisteren.

Maar goed, even back to the basics, wat is Bookchoice nu eigenlijk? Bookchoice is een abonnementservice waarbij je voor een vast bedrag per maand elke maand 8 e-books ontvangt. Je kunt deze e-books lezen op je favoriete apparaat of luisteren via de Bookchoice app. Nou luister ik zelf eigenlijk nooit boeken dus ik ben gewezen op de gedownloade e-books die ik via mijn e-reader kan lezen. Elke maand worden er dus 8 boeken geselecteerd en is het aanbod echt verschillend. Van thrillers en romans tot non-fictie boeken, er zit altijd wel weer iets voor je bij!

Daarnaast is het aanbod altijd een mix tussen hele recente boeken en wat oudere titels die het goed deden. Zo zit tussen het aanbod van augustus Het Rosie Resultaat (roman), De fluisterman (thriller) en Doggerland (thriller). Zoals je ziet een mix tussen nieuwe boeken (juni) en wat oudere titels (februari). Voor slechts €3,99 per maand (per jaar) krijg jij maandelijks toegang tot 8 boeken die je kunt downloaden en die daarna forevervoor jou zijn! Klinkt tof toch?

De reden dat ik het pas een paar maanden geleden ben gaan gebruiken is het aanbod. Hiervoor vond ik het aanbod nooit zoveel soeps en zaten er maanden tussen dat ik niet eens één titel aantrekkelijk vond. Dat is nu wel anders en de afgelopen en komende maanden zit er altijd wel minimaal één boek tussen, maar vaak wel meer. En dat voor slechts €3,99 (of zelfs minder, want ze hebben regelmatig leuke aanbiedingen dat je slechts €2,99 of zelfs €1,99 betaalt)!

Ik ben dus zeker te bespreken over de prijs en het aanbod. Het enige minpuntje vind ik toch wel dat je er een jaar aan vast zit (in ieder geval voor die prijs). Dat is ook de reden dat ik geen abonnement heb genomen. Ik koop nu regelmatig een voucher dat ik het slechts één maand heb, dus enkel die 8 gekozen e-books.  Met die voucher (gekocht via de app Tessa) betaal ik slechts €1,99 i.p.v. €4,99 die je nu voor een enkele maand betaald. Met een jaarabonnement (zes maanden is overigens ook mogelijk) weet je natuurlijk niet wat het aanbod gaat zijn. Je kunt nu zo’n 3 maanden vooruitkijken, maar daarna weet je natuurlijk niet wat het aanbod gaat worden.

Maar afgezien van dat kleine dingetje ben ik heel erg te spreken over Bookchoice! Ik kijk altijd met smart uit naar het aanbod van de volgende maand en ik heb nu al mijn (digitale) TBR verhoogt met wat toffe titels. Ik denk dat ik nog wel een hele tijd fan blijf!

Wil je meer informatie, wil je een abonnement afsluiten of wil je het aanbod van augustus, september én oktober zien? Dan verwijs ik je graag door naar de website van Bookchoice. Enne, je kunt gelijk beginnen met een gratis maand!

Heb jij al kennisgemaakt met Bookchoice?

Liefs,
Marleen

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bookchoice.nl

Misschien vind je dit ook interessant

11 reacties

 1. Thanks voor deze duidelijke blog.
  Voor nu ga ik eerst eens gebruik maken van 3 gratis maanden kobo plus die ik bij je gewonnen heb. Dan zullen we daarna eens kijken of bookchoice ook iets voor mij is…

 2. Ik had al 2 maal een gratis voucher gekregen (november en december 2018) en toen kreeg ik steeds aanbiedingen van bookchoice en inderdaad ineens 1,99 euro. Ik vond dat ik dit niet kon laten liggen. Voor 24 euro krijg ik 96 boeken (zelfs 98 want al tweemaal zat er een extra boek in). Elke maand zeker 1 à 2 boeken die ik echt wil en nog een tweetal boeken die ook wel in mijn oog springen. Dus ik vind het tot nu toe (6 maanden ver) enorm de moeite! Nu nog tijd vinden om al die boeken te kunnen lezen ;-).

 3. Ik had bookchoice maar sinds kobo abonnement ook luisterboeken heeft heb ik dat opgewaardeerd naar ook luisterboeken en bookchoice stop gezet. Maar vindt het zeker een aanrader voor een kleine prijs.

  1. Hallo,
   ik ben nog zoekende, en wil graag weten of de gedownloade boeken in je bezit blijven, bij Bookchoice nadat je het abonnement opzegt.
   Bij Kobo Plus ben je ze kwijt namelijk.

   1. Hi Monique,

    Als je de boeken van Bookchoice hebt gedownload kun je ze bijv opslaan op je computer en dan blijven ze in je bezit. De boeken van Kobo Plus verdwijnen inderdaad zodra je abonnement is afgelopen/opgezegd.

 4. Net een boek van Bookchoice gelezen. De acht of negen levens van Stella Fortuna.
  In het begin ging het goed, af en toe een spellingsfout. Op het eind verdwenen hele gedeelten van het boek, zodat de kloe nooit duidelijk is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.