Het Rosie Resultaat – Graeme Simsion

Een tijdje geleden las ik eindelijk Het Rosie effect, het tweede boek over Don Tillman. Dat boek stond al eeuwen in de kast en voor de verschijning van het derde deel vond ik eindelijk de tijd (en zin) om hierin te beginnen. Een paar weken geleden las Het Rosie Resultaat, het lang verwachte derde deel, in de bus en vandaag lees je mijn recensie! Heb ik weer genoten van Don’s avonturen?

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje ‘anders’. Don besluit het Hudson Project te starten. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan. Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.

Laat ik eerst beginnen met mijn leeservaring. Helaas had ik door onze trip naar Portugal en door mijn nieuwe baan niet zo heel veel tijd om te lezen, dus ik had nog al een strakke deadline. Helaas was Het Rosie resultaat geen boek voor mij om in één zit uit te lezen. Ik moest dit boek echt lezen met tussenpozen en doordat de deadline steeds meer naderde, beleefde ik niet zoveel leesplezier als normaal. Don Tillman is een fantastisch personage, maar kan soms ook teveel zijn. De manier waarop hij leeft en praat is apart en daar moet je wel constant zin voor hebben. Ik kan je dit boek dan ook echt aanraden als je wat meer tijd hebt en er ook de tijd voor neemt. Het is zeker een feestje om te lezen, maar dan wel een feestje dat meerdere dagen duurt, haha!

Maar wat een heerlijke en vooral welkome toevoeging aan een fijne serie! Het verhaal begint zo’n 11 jaar nadat Het Rosie effect is geëindigd en je leest vooral over hoe Don omgaat met de opvoeding van zijn zoon. Ik vond dit echt fantastisch en het geeft gelijk een belangrijke boodschap mee. Plak je een kind dat net iets anders of op een andere manier naar de wereld kijkt een etiket op? Hoe ga je daar als ouder mee om en kun je door je eigen ervaringen je kind hier wat in meegeven? Ik vind dat de auteur het verhaal geloofwaardig, maar vooral sterk op papier heeft weten te zetten.

En natuurlijk was de humor ook volop aanwezig. Je kunt dit boek niet anders dan met een grote grijns lezen. Don is – en ook Hudson – heerlijk onhandig. Echter heeft Don ook echt wel een merkbare, maar mooie groei doorgemaakt. Hij is nog steeds Don, maar heeft in de voorgaande 11 jaren echt veel geleerd. De manier waarop Don is neergezet blijft een van de beste aspecten van deze serie, maar ik had ook graag nog meer over Hudson gelezen. Ik denk dat dit boek nog beter zou zijn geweest als er afwisseling van perspectief zou zijn. Hoofdstukken vanuit Rosie en Hudson zouden heel erg welkom zijn geweest!

Hoewel ik niet altijd met heel erg veel plezier las, is dit boek alsnog een dikke aanrader! Zeker als je hebt genoten van de vorige boeken, ga je dit boek ook in je hart sluiten. Met Hudsons verhaal heeft de serie een extra, belangrijke dimensie gekregen en ik ben er dol op! Must read!

Zou jij deze serie graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het Rosie resultaat ♥ Auteur: Graeme Simsion ♥ Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s; 366 ♥ ISBN: 9789024583768 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen voor een artikel op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Bedankt voor je recensie! Ik heb het eerste en tweede deel gelezen. Het tweede vond ik een beetje tegenvallen, waardoor ik twijfelde of ik wel aan de derde zou willen beginnen. Maar je review heeft mij over de streep geholpen. 😉 Dus ik ga hem zeker lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.