De ultieme christmas to watch & to read list #2

Afgelopen zondag verscheen het eerste deel in een van de leukste artikelen die ik dit jaar heb geschreven, namelijk de ultieme christmas to watch & to read list. Het plan was om er één artikel van te maken, maar die zou zo lang worden, dat ik besloot er twee delen van te maken. Het was een feestje om dit artikel te schrijven (want een goed excuus om heel veel kerstfilms te kijken en kerstboeken te lezen) en ik hoop dat je hierdoor nog meer in de kerstsfeer komt!

Ik heb zo goed als de complete lijst gezien of gelezen. Het is een lijst met recente titels. Er staan daarnaast nog genoeg ‘oude’ films op Netflix die absoluut het kijken waard zijn, maar die heb ik niet genoemd. Ook boeken ouder dan 2018 heb ik niet genoemd. De kerstboompjes achter de tip laten mijn waardering zien! 

Hier lees je het De ultieme christmas to watch & to read list #1.

Een dag in december – Josie Silver 🎄🎄🎄🎄
Dit boek is ook alweer een jaartje oud. Vorig jaar schreef ik in mijn recensie: ‘Hoewel het verhaal zich niet alleen maar tijdens de feestdagen afspeelt is Een dag in december toch wel het ultieme kerstboek. Dit boek wil je absoluut krijgen voor Sinterklaas of onder de boom en je gaat er van houden. Je gaat houden van Laurie, Sarah en alle nieuwe vrienden die ze maken. Als je op zoek bent naar een boek met personages die je in je hart gaat sluiten, dan is dit het boek voor jou!’ Genoeg gezegd, toch?
Je kunt Een dag in december hier bestellen bij Bol.com en hier lees je mijn recensie

The Christmas Chronicles 🎄🎄🎄🎄🎄
Alle films die in dit rijtje staan komen uit 2019, maar voor The Christmas Cronicles maak ik een uitzondering. Deze film is een enorme aanrader, ook om met het hele gezin te kijken. Broer en zus maken ruzie vlak voor kerst en zorgen er bijna voor dat Santa zijn werk niet kan doen. Bereid je voor op een hilarische film. Als je ‘m vorig jaar nog niet hebt gekeken, doe dat dan heel erg snel! En anders kijk je ‘m gewoon nog een keer! 😉 Enne, goed nieuws! Het vervolg is in de maak!
The Christmas Cronicles kijk je op Netflix. 

Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella🎄🎄🎄
Becky Bloomwood is terug, met kerst! Ik had best wel veel zin in een nieuwe Shopaholic, maar ik vond ‘m helaas wel een beetje tegenvallen. Op de een of andere manier vond ik Becky in dit deel net iets te irritant en vooral oppervlakkig. Desondanks draait dit boek wel helemaal om kerst – wel in Becky stijl – en dat maakt het wel grotendeels goed!
Christmas Shopaholic kun je hier bestellen op Bol.com, of gratis lezen met Kobo Plus! Als je via deze link Kobo Plus neemt, maak je kans op een jaar lang gratis Kobo Plus! 

Sugar Rush Christmas 🎄🎄🎄🎄
Nog een fijne bakserie waarbij ik nog wel wat extra afleveringen had willen hebben. Inmiddels staan er twee seizoenen van de reguliere serie op Netflix, maar dit jaar zijn ze er ook met een speciale kerstspecial. In zes afleveringen strijden elke aflevering 4 bakkersduo’s voor de grote prijs van $10.000. En hier maken ze echt zulke mooie en lekkere dingen! Daar wil ik wel een keertje komen proeven, haha!
Sugar Rush Christmas is te zien op Netflix, net zoals de twee reguliere seizoenen. 

Wintereiland – Jenny Colgan 🎄🎄🎄,5
Ik vond Wintereiland gelukkig een stuk beter dan het voorgaande deel, maar helaas heeft ze mijn favoriet (het eerste deel Café Zon & Zee) niet weten te evenaren. In Wintereiland volgen we Flora, Lorna en de rest van het eiland Mure. In de winter is het koud en donker en zo vond ik de sfeer grotendeels ook een beetje. Desondanks weet Jenny Colgan wel echt de kerstsfeer neer te zetten. Als je fan bent van Colgan mag je dit boek niet missen!
Je bestelt Wintereiland via deze link. Daarnaast is het ebook ook onderdeel van het Bookchoice aanbod van december. Je kunt Bookchoice een maand gratis proberen!

Merry Happy Whatever 🎄🎄🎄
Af en toe is niet nadenken ook wel heel erg lekker en in dit geval moet je de grappige serie Merry Happy Whatever opzetten. Wederom geen hoogstandje, flauwe grapjes en stereotypes personages, maar ik heb regelmatig hardop gelachen. In de serie neemt Emmy haar vriend Matt mee naar huis voor kerst. Maar haar familie, en vooral haar vader, zijn behoorlijk ouderwets en hecht. Niet het meest gezellige huis om als aanhang bij binnen te komen. Leuk om tussendoor af en toe een aflevering te kijken!
Merry Happy Whatever is te zien op Netflix. 

Christmas in the City (meerdere auteurs) 🎄🎄🎄🎄
Lees je liever Engels? Een groepje NA-auteurs hebben de hand in elkaar geslagen en een heerlijke bundel vol korte (steamy) verhalen geschreven. Auteurs zoals Elle Kennedy, Sarina Bowen en Vi Keeland schreven samen een zestal fijne, lieve romantische verhalen waarbij kleding niet altijd aanblijft. Ik heb inmiddels de eerste twee verhalen gelezen en ik geniet er echt van. Dit is echt het perfecte e-book waarbij je tussendoor even een kort verhaal kunt lezen. Love it!
Christmas in the City is gratis te downloaden via o.a. Kobo en iBooks.

Kerstmis in het Duincafé – Debbie Johnson 🎄🎄🎄
Dit boek deed me heel erg denken aan Een onverwachte kerst. Maar deze vond ik wel een stuk leuker! Ondanks dat hoofdpersoon Becca een enorme hekel heeft aan kerst, blijft het boek wel lekker positief. In het begin had ik even moeite met het waarderen van Becca, maar daarna is het echt een fijn kerstboek, een mooie aanrader! Enne, je kunt dit boek prima lezen zonder voorganger Zomer in het duincafé te hebben gelezen.
Je bestelt Kerstmis in het duincafé hier via Bol.com.

Bestemd voor mij – Chantal van Gastel🎄🎄🎄
Ook dit boek is van vorig jaar, paar ook een fijn kerst en winterboek. Ik vond het vorig jaar geen enorme topper, maar op zich wel een fijn kerstboek. Ik weet ook van veel mensen dat ze ‘m wel enorm fijn vonden, dus wie weet past dit boek ook helemaal in jouw straatje!
Je bestelt het boek hier, maar je kunt ‘m ook gratis lezen in Kobo Plus! Als je via deze link Kobo Plus neemt, maak je kans op een jaar lang gratis Kobo Plus! 

Daarnaast kreeg ik ook een aantal tips via Instagram waar ik een verzoekje deed en staan er nog twee boeken op mijn TBR-lijstje. Die laatste twee licht ik nog even uit:

Een Noorse winternacht – Karen Swan
Ik heb best wel hoge verwachtingen van dit boek, maar ik heb tegelijkertijd ook gemengde reacties gelezen. Ik heb het boek klaargezet om met Kobo plus te lezen, dus dat moet ik snel maar eens doen. Het boek draait om Bo die betaald krijgt om te reizen (#goals) en dat is nu best actueel natuurlijk. Ik ben benieuwd naar de uitwerking!
Je bestelt het boek hier, maar je kunt ‘m ook gratis lezen in Kobo Plus! Als je via deze link Kobo Plus neemt, maak je kans op een jaar lang gratis Kobo Plus! 

Onder sterren – Klaartje van Setten
Dit boek kocht ik begin dit jaar, direct na verschijning, maar heb ik tot schaamte nog steeds niet gelezen. Mijn excuus? Dit is echt een enorm winters boek, dus niet echt geschikt om met 40 graden te lezen. Dit boek lijkt me echt heerlijk en ligt ook nog op mijn stapel om in 2019 gelezen te worden, dus snel er bij pakken!
Je bestelt het boek hier voor slechts €12,99, maar ook dit boek is te lezen met Kobo Plus. 

Daarnaast werden deze drie boeken nog getipt. De eerste twee zal ik niet zo snel oppakken, want dat genre trekt me niet, maar misschien vind jij ze wel heel erg fijn! Die laatste zou ik nog willen lezen, maar ik wil eerst het eerste boek over het Molly en haar kattencafé lezen.

🎄 Winterberg – Kiki van Dijk (een thriller)
🎄 Sneeuwexpress – Suzanne Vermeer (thriller)
🎄 Winter in het kattencafé – Melissa Daley (feelgood) 

En dat was ‘m! Met deze 25 (!) series, films en boeken kom jij vast in de kerstsfeer (als je dat natuurlijk nog niet bent). Pak er een lekker kop thee of warme chocolademelk bij, wat lekkers en geniet van deze fijne periode!

Heb jij nog tips die eigenlijk niet in deze lijst mocht ontbreken? Enne, fijne kerst alvast! 🎄

Liefs,
Marleen

PS. Als je via de linkjes van Bol.com iets bestel krijg ik daar een kleine commissie voor waarvan ik verzendkosten van winacties betaal of andere kosten die ontstaan door Favoritez. 

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat een heerlijke blogposts! Ik kan al een aantal dingen wegstrepen, maar daar ga ik in deze decembermaand weer lekker mee door. 🙂 Overigens ben ik ook nog benieuwd naar de Videoland-serie ‘Kerst met Koosje’.

  2. Hai Marleen,
    Wat weer een leuke lijst! Ik heb net deze week via Favoritez een kobo ereader gekocht bij Bol.com 😊 en ik ben al bookchoice fan/lid, dus genieten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.