Take a break – Sam Loman & Jolanda Bouman

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Thema of ik een box wilde uitproberen om helemaal tot rust te komen, de Take a break van Sam Loman en Jolanda Bouman. Het is natuurlijk nooit verkeerd om even pas op de plaats te maken en wat tijd voor jezelf te nemen. Ik was van plan om al veel eerder een moment voor mezelf te pakken om dit doosje uit te proberen, maar ik had er geen tijd voor, haha (de ironie). Vandaag lees je mijn recensie van Take a break!

Ben jij soms ook zo moe? Van je werk of je studie, je gezin, je familie en je sociale verplichtingen, noem maar op – het kost allemaal energie. Dat is op zich niet erg, we kunnen best wat hebben. Als je maar regelmatig oplaadt met voldoende activiteiten die rust en energie opleveren.

Take a break helpt je om je batterij weer op te laden. In dit doosje vind je een boekje met een uitgekiend 2-daags programma om de stresshormonen tot rust te brengen. Maar dan ben je er nog niet. Echte gedragsverandering kost immers tijd: minstens een maand of twee, zo wijst wetenschappelijk onderzoek uit. Daarom vind je in dit doosje ook 66 mooie kaarten die je helpen om iedere dag actief te ontspannen. Zorg voor jezelf en Take a break

Take a break is een klein doosje dat perfect is om jezelf of een ander cadeau te geven. Het idee is erg tof en vooral goed uitgewerkt. Het doosje bevat een klein boekje met een tweedaags programma om helemaal te ontstressen. Het programma is per activiteit en met tijden opgedeeld zodat je voor twee dagen alles uit handen kunt laten vallen en het programma kunt volgen. Met de 66 kaarten heb je recepten voor ontbijt, lunch en avondeten en ook nog tussendoortjes, dus de makers hebben eigenlijk overal aan gedacht.

Ik geef toe, ik heb niet het programma gevolgd, ook niet één. Het idee is heel erg tof en ik denk zeker dat veel mensen er iets aan kunnen hebben, maar voor mij is het gewoon niet haalbaar om op dit moment een dag of zelfs twee vrij te nemen om een dergelijk programma te volgen. Daarnaast vond ik het boekje en de kaarten ook soms een beetje zweverig. Een aantal tips vond ik echt heel goed en ga ik ook zeker iets aan hebben, maar sommige dingen zijn gewoon niet aan mijn besteed. De kaartjes met recepten zullen bij mij grotendeels in het doosje blijven zitten, bijvoorbeeld.

Het doosje is heel erg mooi vormgegeven en bevat mooie illustraties. Het is lief en schattig, maar zoals ik al schreef, ook een beetje zweverig. Zij schrijven het zelf al, gedragsverandering kost tijd, dus daarom is dit boxje ook uitermate geschikt om er af en toe eens bij te pakken. Om bijv. één opdracht te doen of juist wel een recept te proberen als je dat lekker vindt. Ik weet in ieder geval dat ik een aantal opdrachten snel eens ga uitproberen (als ik dus wel meer tijd heb).

Take a break heeft mij positief verrast. Hoewel het voor mijn smaak af en toe iets te zweverig werd, denk ik dat heel veel mensen wel iets aan dit boxje met bijbehorende mooie kaarten kunnen hebben. Een perfect cadeautje voor onder de boom voor mensen die hoognodig wat tijd voor zichzelf kunnen gebruiken. En dat cadeautje kan ook heel goed voor jezelf! 😉

Zou jij deze box kunnen gebruiken?

Liefs
Marleen

Titel: Take a break ♥ Auteurs: Sam Loman & Jolanda Bouman ♥ Uitgeverij: Thema
Aantal pagina’s: 80 + 66 losse kaarten ♥ Prijs: €19,95 ♥ Waardering: ***
Ik heb een box ontvangen in ruil voor mijn recensie, dankjewel Thema!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.